Kirjoittajan arkistot: admin

Lokakuun kuukausikokous

Muistathan, että lokakuun kuukausikokous pidetään torstaina 26.10.2017 klo 18 tutussa osoitteessa OH2OW:n luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Aiheena on VaPePa:n viestitoiminta ja tutustuminen VaPePan viestikalustoon ja -toimintaan. Asiasta tulevat kertomaan Jouni, OH2JIU ja Mikko, OH2FPR. He selvittävät, kuinka VaPePa:n viestitoiminta on toteutettu ja millaisilla resursseilla se nyt toimii alueellamme. Kalustoakin on mukana tutustuttavaksi. Samalla mietitään, miten meidän kerho voisi tätä toimintaa paikallisesti tukea. Tekemistä on niin hälytysten aikaisessa toiminnassa, kuin myös ”rauhanajan” toiminnassa kaluston huollon ja ylläpidon muodossa. Tervetuloa!

Syyskuun jäsenkirje

TERVETULOA PERINTEISELLE OH2AP:N SYYSLEIRILLE RUSUTJÄRVEN METSÄPIRTILLE LAUANTAINA 16.9.2017

Perinteinen kerhon syysleiri pidetään tänäkin syksynä vanhassa tutussa paikassa Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla Tuusulassa. (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta)
Leiri alkaa antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla.
Keittoateria on tarjolla noin klo 12.
Puheenjohtaja Jussi,  OH3ZQ avaa leirin klo 13, jonka jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.

-Hamiradiotekniikan kehitysaskeleet 1917-1967, Heikki, OH2BGX
-Näytteitä vanhoista asemista ja QSL:stä. Jussi, OH3ZQ
-Kerhon vierailu Pietariin ja Popov-museoon toukokuussa 2017 kuvin ja sanoin Jarmo, OH2GJL ja Aarno, OH2HAI
-Näytteillä olevien vanhojen rigien esittelyä,  Jussi OH3ZQ

Tänäkin vuonna lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Voisit tuoda lahjoituksena jotain sopivaa arpajaispalkintopöytään.

Leirillä on myös kirpputoripöytä, Käy läpi varastojesi sopukoita ja tuo omia ”kirppuja” myytäväksi. Ei pöytämaksua.

Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen. Noin klo 22 saunan pellit suljetaan.

Leirimaksu on 15 € ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.

LENNOKKIVIIKONLOPPU IT-MUSEOLLA

Ilmatorjuntamuseolla Hyrylässä on 26.-27.8.2017 lennokkitapahtuma. Viikonlopun aikana järjestetään muun muassa esitelmiä, lennätysnäytöksiä jne. OH2AP on myös mukana omalla standilla, jonne tarvitaan myös radioamatööritoiminnan esittelijöitä. Tule mukaan, jos suinkin pääset. Tapahtuman ohjelma on liitteenä.

TURVA-HARJOITUS ENSI VIIKONLOPPUNA TUUSULASSA

Valtakunnallisen TURVA-harjoituksen keskuspaikka on tällä kertaa Tuusulassa Rantatien varrella Taistelukoululla, minne perustetaan myös radioamatöörien varaviestiverkko-asema. TURVA-aseman tuo Rantatielle Jyri Putkonen OH7JP.  Tarvitsemme asemalle päivystysapua varsinkin lauantain ajalle. Muutaman tunnin päivystysjaksotkin auttavat asiaa eteenpäin. Tulkaapa mukaan ja tutustumaan tähänkin harrasteemme puoleen. Yhteydet Jussi oh3zq, puh. 040 700 9020.

KERHOILLAT JATKUVAT

Syksyn toiminta on käynnistynyt ja kerhoillat jatkuvat entiseen tapaan entisessä paikassa joka torstai klo 18.00. Vanhaan tapaan noin kerran kuukaudessa pyritään järjestämään yksi kerhoilta, jossa on alustus jostain kiinnostavasta aiheesta.

OLETHAN MUISTANUT VUODEN 2017 JÄSENMAKSUN

Aika monelta on vielä hoitamatta tämän vuoden jäsenmaksu 20 euroa. Alle 18 -vuotiailta jäseniltä jäsenmaksu on myös edelleen 0 euroa eli jäsenmaksua ei peritä.  Jäsenmaksu maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörien tilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI89 509 209 4001 9274.  Merkitse viitteeksi 01012. Leirillä sen voit hoitaa myös käteisellä. Jos omaatuntoasi alkaa kaivella, mutta et ole varma, oletko tämän pikku velvollisuuden jo hoitanut, laita viestiä rahastonhoitaja Aarnolle (oh2hai ”ät” sral.fi).

Toukokuun jäsenkirje

Hyvät jäsenet!

KERHOLLA KEVÄTSIIVOUSTA 11.5.

Kerhoillassa torstaina 11.5. siivoillaan pikku talkoiden merkeissä kerhotilaamme ja hävitetään samalla tarpeetonta roinaa. Kahvia tarjolla!

JÄRVENPÄÄ-PÄIVÄÄ JANNELLA 13.5.

Lauantaina 13.5. vietetään taas keväistä Järvenpää-päivää kävelykatu Jannella. Olemme mukana omalla standilla. Tule päivystämään hetkeksi teltallemme ja samalla yrittämään, jos vaikka tällä kertaa syntyisi qusojakin. ”Järvenpää-päivä on lämminhenkinen kaupunkifestivaali kävelykadulla, jossa paikalliset yhdistykset ja yhteisöt esittäytyvät.”

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUS 18.5.

Toukokuun kk-kokouksen pidetään torstaina 18.5.2017 klo 18 tutussa paikassa Torpantie 7. Aiheena on Winlink harjoitus. Ota oma läppäri mukaan. Kahvitarjoilu perinteiseen tapaan..

TURVA-HARJOITUKSEN YHTEYSKOKEILU 27.5.

Keski-Uudenmaan kerhot pitävät keskenään pienimuotoisen  yhteyskokeilun Winlink- ja 6 m kalus-tolla lauantaina 27.5. klo 13 – 17. OH2AP:n harjoituspaikka on kerholla. Merkkaa aika kalenteriisi, tule mukaan ja kokeile, miten Winlink-QSO toimii omalta läppäriltäsi.

KERHON SUOMI 100 hand-out esite

Uutta hand-out -esitettä on saatavana kerholla koulu- ym. vierailuihin. Tulkaa hakemaan.
Esitteestä saatavissa myös sähköinen muoto, jos sitä haluaa muokata muille kerhoille.
Samalla voit ottaa mukaan jaeltavaksi muutaman ’OH100FIN’ käyntikorttikokoisen kortin.

MUISTITHAN VUODEN 2017 JÄSENMAKSUN

Jäsenmaksun eräpäivä oli 30.4., mutta jos maksun hoitaminen ajallaan sattui unohtumaan, ehdit sen hyvin vielä hoitaa. Vuosikokoushan päätti pitää kerhon jäsenmaksun vuodelle 2017 edelleen 20 eurona. Alle 18 -vuotiailta jäseniltä jäsenmaksu on myös edelleen 0 euroa eli jäsenmaksua ei peritä.   Jäsenmaksu maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörien tilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI89 5092 0940 0192 74.  Merkitse viitteeksi 01012. Samalla voit pyöristää maksua hieman ylöspäin ja lahjoittaa kerholle muutaman kolikon.

LEIRIKOULUSSA ON VIELÄ TILAA

Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu kaikille radioamatööriharrastuksesta kiinnostuneille. Ehkä tuttavapiirissäsi on joku harrastuksesta innostunut tai tiedät hyvässä paikassa olevan ilmoitustaulun, jolle voit vielä mainoksen? Levitäthän sanaa.

Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto.

Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä nettilomakkeella. Lue lisää: http://sral.info/2017/02/14/radioamatooriaiheinen-leirikoulu-heinakuussa/

KERHON OH100FIN -KUTSU ON EDELLEEN TARJOLLA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN MERKEISSÄ

OH100FIN Juhlavuoden kutsun qsl-kortit ovat saatavilla. Jokainen kerhon jäsen voi varata kutsun kerhon webbisivuilla, vaikka joksikin viikoksi tai viikonlopuksi. Tavoitteena sata qsoa /nenä tai ainakin yhtä monta kuin itsellä on ikävuosia.

Maaliskuun jäsenkirje

Hyvät jäsenet!

OH2AP:N VUOSIKOKOUSPÄÄTÖKSET KESKI-UUDENMAAN RADIOAMATÖÖRIT ry OH2AP:n VUOSIKOKOUS pidettiin torstaina 16.2.2017 Torpantie 7:ssä Olli Kumpulaisen, OH2OW vieraana. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jari Jussila OH2BU ja sihteerinä Jarmo Salmi OH2GJL. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli valittiin uusi hallitus ja hyväksyttiin toiminta- ja tilikertomukset viime vuodelta sekä toimintasuunnitelma ja budjetti tälle vuodelle.

Kerhon puheenjohtajaksi valittiin edelleen Juhani ’Jussi’ Horelli OH3ZQ ja jäseniksi edelleen Stig Wallner OH2LAW, Timo Rönkkö, OH2TIMO, Jarmo Salmi, OH2GJL, Mari Nikkilä, OH2FPK ja Aarno Järvinen, OH2HAI. Nuorisojäsenenä hallituksen kokouksiin valittiin Elias Pylkkänen, OH2EP.  Varsinaisena toiminnantarkastajana jatkaa Jukka Finnilä, OH2BWX ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin edelleen Olavi Uotila, OH2DW .

VUODEN 2017 JÄSENMAKSU

Vuosikokous päätti pitää kerhon jäsenmaksun vuodelle 2017 edelleen 20 eurona. Alle 18 -vuotiailta jäseniltä jäsenmaksu on myös edelleen 0 euroa eli jäsenmaksua ei peritä. Liittymismaksuksi samoin 0 € eli erillistä liittymismaksua ei tänä vuonnakaan uusilta jäseniltä peritä. Jäsenmaksun eräpäivä on 30.4.2017.  Jäsenmaksu maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörien tilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI89 5092 0940 0192 74.  Merkitse viitteeksi 01012. Hoida jäsenmaksusi pois saman tien, niin ei unohdu! Samalla voit pyöristää maksua hieman ylöspäin ja lahjoittaa kerholle muutaman kolikon.

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Maaliskuun kk-kokouksen pidetään torstaina 30.3.2017 klo 18 tutussa paikassa Torpantie 7. Aihe: Kari OH2NFZ kertoo ja esittelee linukan virtalähteen (50 V 40A ja silleen..). Aiheeseen voi ennakkotutustua kohdassa ’Rakentelu’.

SOTILASRADIOT JA SRAL:N KEVÄTKOKOUS HUHTIKUUSSA

Sotilasradiopäivä ja SRAL:n kevätkokous järjestetään tänä vuonna samassa paikassa ja samana päivänä eli 22.4.2017 Kouvolassa. Järjestelemme kimppakuljetusta Kouvolaan. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä Jussiin

KERHON SUOMI 100 hand-out esite

Uutta hand-out -esitettä on saatavana kerholla koulu- ym. vierailuihin. Tulkaa hakemaan. Esitteestä saatavissa myös sähköinen muoto, jos sitä haluaa muokata muille kerhoille.

LEIRIKOULU MUSTIALASSA

Jälkikasvua voi opastaa kesän leirikouluun Mustialassa. Lisää infoa löytyy täältä.

PIETARI KUTSUU!!

Viime keväisen onnistuneen Pietarin matkan kokemusten pohjalta suunnitteilla on uusi käynti, mutta nyt junalla. Suunnitelmissa on porhaltaa Allegrolla Helsingistä Pietariin toukokuussa eli 19-21.5.2017. Päätutustumiskohteina olisivat Popovin museo (A.S: Popov Central Museum of Communications) ja Junona-tori kaikkine ihmeellisyyksineen. Myös muuta tutustumisohjelmaa yritetään järjestää.

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan muutaman päivän junamatkalle keväiseen Pietariin, ota pikaisesti yhteyttä Jarmoon (oh2gjl ’ät’ gmail.com). Mukaan mahtuu vain 10 henkeä.

Koska matkaa suunnitellaan nyt tehtäväksi junalla, tarvitaan viisumi. Lähialuematkat tarjoaa Matkamessutarjouksena Venäjän vuosiviisumia hintaan 119 € (norm. 179 €) Kertaviisumin tarjoushinta on 75,60 € (norm. 84 €). Tarjoukset voimassa maaliskuun loppuun. Lisätietoja www.lähialuematkat.fi

KERHON OH100FIN -KUTSU TARJOLLA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN MERKEISSÄ

OH100FIN Juhlavuoden kutsun qsl-kortit ovat saatavilla. Jokainen kerhon jäsen voi varata  kutsun kerhon webbisivuilla esitettyyn tapaan vaikka joksikin viikoksi tai viikonlopuksi. Tavoitteena vaikka sata qsoa /nenä tai ainakin yhtä monta kuin itsellä on ikävuosia.

KERHON HISTORIIKKISIVUT PÄIVITETTY

OH2AP.fi sivustolla olevaa kerhon 50-v-historiikkia on päivitetty Keijon OH2BOZ ja Jussin OH3ZQ voimin. Käykääpä selailemassa. Täsmennykset, lisäykset ja uusi valokuvamateriaali ovat edelleen tervetulleita.

OF-prefiksi tulee suomalaisten radioamatöörien käyttöön koko ensi vuoden ajaksi

Suomen Radioamatööriliitto ry. on saanut 22.12.2016 Viestintävirastolta oheisen kirjeen:

”Hyvä Radioamatööriliitto,

Viestintävirasto kiittää Suomen Radioamatööriliittoa tekemästänne hienosta ja Suomen itsenäisyyden kymmenjuhlavuosiin liittyvästä perinteikkäästä ehdotuksesta!

Ehdotuksenne perusteella Viestintävirasto on päättänyt, että radioamatööriaseman tunnuksissa on sallittua käyttää vuonna 2017 vietettävän Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ajan tavanomaisen OH-kirjaintunnuksen sijasta juhlavuoden kirjaintunnusta OF. Muodollisesti OF-kirjaintunnuksen käyttö sallitaan väliaikaisella radioamatöörimääräyksen muutoksella, joka on tämän kirjeen liitteenä.

Paljon pileupeja ja kantavia radioamatöörikelejä! Suomen Radioamatööriliitolle hyvää ja menestyksekästä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta 2017

Hyvää Joulua toivottaen,

Kirsi Karlamaa
Pääjohtaja”

Määräys radioamatöörimääräyksen väliaikaisesta muuttamisesta:
http://www.sral.fi/files/of.pdf

OH2AP:n pikkujoulut torstaina 15.12.2016 klo 18

Kerhon pikkujouluja vietetään torstaina 15.12.2016 klo 18 vanhassa
tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää.
Glögin, pipareiden ja kahvittelun lisäksi luvassa on energia-asiaa.
Olli, OH2OW kertoo lämmitys- ja energiansäästöratkaisuista
rakennuksissaan.

Lisäksi ’julistamme avatuksi’ kerhon kampanjan Itsenäisyyden Juhlavuoden
erikoiskutsulla OH100FIN.

Alkujaan pikkujoulualustukseksi suunniteltu kiinnostava DMR-esitys,
jonka pitää Erik Finskas, OH2LAK, siirtyy hänen työkiireistään johtuen
ensi vuoden puolelle.

TERVETULOA KERHON PIKKUJOULUUN!

OH2AP:n pikkujoulupäivä siirtyy viikkoa myöhemmäksi

Kerhon pikkujouluja vietetään aiemmin ilmoitetusta poiketen torstaina 15.12.2016 klo 18 vanhassa tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Glögiä, pipareita ja kahvia tarjolla. Alkujaan pikkujoulualustukseksi suunniteltu kiinnostava DMR-esitys, jonka pitää Erik Finskas, OH2LAK, on hänen työkiireistään johtuen vielä tässä vaiheessa epävarma. Joka tapauksessa esitys tullaan kuulemaan lähitulevaisuudessa ja samalla kartoitetaan kiinnostusta DMR-laitteiden hankintaan ja sovitaan, miten asian kanssa jatketaan. TERVETULOA KERHON PIKKUJOULUUN!

Kesäkuun jäsenkirje

KERHOILLAT JATKUVAT – HEINÄKUUSSA KESÄTAUKO

Juhannuksen aatonaattona 23.6.2016 ei ole kerhoiltaa. Kevätkauden viimeinen kerhoilta on torstaina 30.6.2016. Heinäkuu lomaillaan. Syksyn toiminta käynnistyy ja kerhoillat jatkuvat entiseen tapaan entisessä paikassa taas elokuusta alkaen joka torstai klo 18.00. Ja vanhaan tapaan pyritään noin kerran kuukaudessa järjestämään yksi kerhoilta, jossa on alustus jostain kiinnostavasta aiheesta. Jos Sinulla on kesän aikana tarvetta päästä sisään kerholle, voit soitella asiasta johtokunnan jäsenille.

PERINTEINEN METSÄPIRTIN LEIRI LAUANTAINA 17.9.2016

Perinteinen kerhon syysleiri pidetään jälleen Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla Tuusulassa. (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta).

Leirin pystytys alkaa klo 9 ja ohjelmaosuus noin klo 13. Ohjelmasta tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä, mutta tässä jo muutama alkupala: Jukka OH2MEE kertoo SDR-RX:stä, Arskalla, OH2EC on työn alla pitkälankakokeilu, jonka tuloksista kuullaan leirillä samoin kuin hänen harvinaisesta vierailustaan Kiinan avaruuskeskukseen. Kuvien kera kuullaan myös kerhon Popov-museovierailusta Pietariin. Leirillä kerrotaan myös ennakkotietoja syksylle suunnitteilla olevasta Turva-harjoituksesta.

Ohjelman lisäksi ruokaa on tarjolla n klo 12 ja päälle kahvit. Päivän päätteeksi perinteinen saunominen, iltanuotio ja tietysti paljon nokkakusoilua. Leirimaksu on 15 euroa sisältäen aterian, kahvit ja saunomisen. Leirillä on myös kirpputori. Jos kätköissäsi on ”kirppuja”, tuo niitä myyntiin leirin kirpputorille.

Onko Sinulla itse tehtyjä tai tuunattuja laitteita  – uusia tai vanhoja. Tuo niitä näytille leirille muidenkin ihmeteltäväksi.

Onhan leiri jo almanakassasi? Tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä.

KERHOASEMAA PÄIVITETTY

Kerhoasemille on hankittu pienet kierrätys-PC:t. Matti, OH2BDQ on laittanut hf-aseman digimodet pyörimään ja niitä sopii tarkastella vaikka kerhoillassa. Timo, OH2TIMO viritteli etäkäyttöaseman taas käyttökuntoon pienen tauon jälkeen.

TURVA-HARJOITUS SYYS-LOKAKUUSSA

Kerho valmistelee Vantaan kerhon kanssa yhteistä Turva-harjoitusta, joka toteutettaisiin syys-lokakuussa. Keskustellaan ja kuullaan lisää harjoituksesta Metsäpirtin leirillä.

LIITON KESÄLEIRI JA LEIRIKOULU

SRALin perinteinen kesäleiri, tänä vuonna nimeltään ”Aurora 2016”, pidetään 7.–10.7.2016 Lomakeskus Revontulessa, Hankasalmella. Leirin järjestää Keski-Suomen Radioamatöörit ry, OH6AD.

SRALin leirikoulussa puolestaan on tilaisuus oppia radioamatööriharrastuksen perusteita ja halutessaan suorittaa radioamatööritutkinto. Suomen Radioamatööriliitto ry järjestää leirikoulun Hankasalmella, Lomakeskus Revontulessa 3.-10.7. Leiri on avoin kaikille ja kaikenikäisille.

Ohjelmassa on muun muassa rakennussarjan tinailua, radioyhteyksien pitoa ja perusluokan tutkinnon tietoja. Halukkaat voivat suorittaa tutkinnon. Lisäksi tietysti paistetaan lettuja, saunotaan ja uidaan.

Leirikoulu on osittain päällekkäin samassa paikassa 7.-10.7. järjestettävän Liiton kesäleirin kanssa. Hinta: 150 euroa (alle 12-vuotias) / 180 euroa (muut). Sisältää luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen.

Molemmista tapahtumista löydät lisätietoja netistä SRALin sivuilta.

OLETHAN MUISTANUT TÄMÄN VUODEN JÄSENMAKSUN?

Vuosikokous päätti kerhon jäsenmaksuksi vuodelle 2016 20 euroa. Alle 18 -vuotiailta jäseniltä jäsenmaksu on edelleen 0 euroa. Maksuja on jo tullut varsin monelta jäseneltä, mutta muutamilta tämän vuotinen ”velvollisuus” on vielä hoitamatta. Jos tunnet piston omassatunnossasi, hoida maksu nopeasti pois painamasta mieltä. Jäsenmaksu maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörien tilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI89 509 209 4001 9274.  Merkitse viitteeksi 01012. Samalla voit pyöristää maksua hieman ylöspäin ja lahjoittaa kerholle muutaman kolikon. Jos olet epävarma, oletko jo maksanut, voit kysyä asiaa rahastonhoitaja Aarnolta, OH2HAI, oh2hai@sral.fi.

Aktiivista osanottoa kerhon tilaisuuksiin toivoen,
Hallitus

Juhlavuoden 2015 pikkujouluillallinen

KESKI-UUDENMAAN RADIOAMATÖÖRIT OH2AP 50 VUOTTA
TERVETULOA JUHLAVUODEN PIKKUJOULUILLALLISELLE!

Kerhomme juhlavuosi päätetään juhlapikkujouluillalliseen torstaina
10.12.2015. Kokoonnumme ensin klo 18 KORONA BAARIIN (Osoite:
Sibeliuksenkatu 12, 04400 Järvenpää), jossa kerhon perustaminen 50
vuotta sitten konkreettisesti tapahtui. Otamme siellä tapahtuman
kunniaksi juhlamaljan, kuuntelemme perustajajäsen Joukon OH2BAN juhlaesitelmän (15′)
ja pidämme juhlakokouksen (15′). Siirrymme sitten kävellen naapurikortteliin
SCANDIC JÄRVENPÄÄHÄN, jossa nautimme jouluaterian alkaen klo 19.

Osallistuminen edellyttää sitovaa ilmoittautumista sähköpostilla
osoitteeseen oh2ap ’ät ’ sral.fi tai tekstiviestillä Jussille, oh3zq numeroon
040-7009020 ehdottomasti 6.12.2015 mennessä. Illalliskortin hinta 35
€/hlö pitää maksaa myös viimeistään tuolloin kerhon tilille
Keski-Uudenmaan Op FI89 509 209 4001 9274.
Illalliskortti sisältää maljan noston Korona Baarissa ja liitteen
mukaisen joulumenuun Scandic Järvenpäässä (alkoholijuomat illallisen
yhteydessä kukin maksaa itse.)
Tässä joulumenu: Joulumenu
Näin tärkeästä historiallisesta tilaisuudesta et yksinkertaisesti voi
olla pois! Ilmoittaudu siis heti! Myös avecit ovat tervetulleita.

Syyskuun jäsenkirje

TERVETULOA OH2AP:N 50-VUOTISJUHLALEIRILLE RUSUTJÄRVEN METSÄPIRTILLE LAUANTAINA 19.9.2015!

Perinteinen kerhon syysleiri pidetään tänä syksynä kerhomme 50-vuotisjuhlaleirinä. Paikka on vanha tuttu Metsäpirtti Rusutjärven rannalla Tuusulassa. (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta)

Leiri alkaa antennien ja aseman pystytyksellä klo 9.  Aamukahvia on tarjolla.
SAC-tiimi järjestäytyy ja virittelee laitteita kello 12.00 UTC alkavaa kisaa varten *
Keittoateria on tarjolla noin klo 12
Puheenjohtaja Jussi Horelli, OH3ZQ avaa leirin klo 13
Kuullaan SRALin tervehdys
Matti Hohtola, OH7SV pitää tekniikkaistunnon
Varsinaisen ohjelmaosuuden päättää OH2AP:n historiikin julkistus

Leirille tulee myös aito ja toimiva KYYNEL-radio, jonka Mauri Gadd, OH2BMB laittaa workkimiskuntoon ja leiriläiset saavat kokeilla sitä ihan livenä.

Leirillä on myös kirpputoripöytiä, jonne voit tuoda omaa tavaraa myytäväksi.
Lisäksi paikalla on liitinesittelypöytä.

Klo 12.00 UTC SAC-kisatiimi aloittaa Scandinavian Activity Contestin
Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.

Leirimaksu on 10 € ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.

*(SAC 2015 eli Scandinavian Activity Contestin CW-osa kisataan 19-20 syyskuuta 12.00 – 11.59 UTC ja SSB-osa 10-11 lokakuuta 12.00 – 11.59 UTC. Säännöt ja lisätietoja löytyy osoitteesta sactest.net
”We hope to hear you all on the air in SAC 2015!)
SAC-ryhmään voi osallistua halutessaan ’talkoohengessä’ vaikka pienenkin aikaa.

RADIOAMATÖÖRIN PERUSKURSSI KERHOLLA SYKSYN AIKANA

Kerho järjestää syksyn aikana peruskurssin kerholla tuettuna itseopiskeluna. Kurssin aloitus on syyskuussa ja se jatkuu joka toinen torstai yhteensä 5-6 kertaa eli noin 3 kuukauden ajan. Kurssin päättää radioamatööritutkinto. Omien kerholaisten lisäksi nyt on tilaisuus mainostaa tuttavapiirille ohjattua pätevyystodistuksen hankintaa.

KERHOILLAT JATKUVAT

Syksyn toiminta on käynnistynyt ja kerhoillat jatkuvat entiseen tapaan entisessä paikassa joka torstai klo 18.00. Vanhaan tapaan noin kerran kuukaudessa pyritään järjestämään yksi kerhoilta, jossa on alustus jostain kiinnostavasta aiheesta.

Aktiivista osanottoa kerhon juhlaleirille ja muihin tilaisuuksiin toivoen,
Hallitus