OH2AP    2005 - 2014

Historiikin etusivu

Kerho keski-ikäistyy ?

Kerhoillat ovat jatkuneet torstaisin, kuukausikokoukset entiseen tapaan. Amatöörilupaan tähtääviä kursseja on järjestetty kansalaisopistoissa ja kerholla. Pätevyystutkintoja on järjestetty kerholla, kun kerhossa on tutkinnon vastaanottajan pätevyyksillä olevia jäseniä. Parit antennikurssit on pyöritetty uusien amatöörien antennintekoa varten.

OH2AP:n 40-vuotisjuhlan puitteissa järjestettiin kotimaan aktiviteetti    'Kuntamaratoni' 1.5.-30.9.2005.

Kerholla on HF, VHF ja UHF-asemat sekä APRS-toistinasema ja nyttemmin poistettu pakettiradiolaitteisto. Kalustoa on täydennetty jäsenten etäkäyttöön kytketyllä HF-transceiverilla. Aikansa levännyt satelliittiasema mastoineen purettiin Seuratalon katolta.

Kerhon toistinasema OH2RUP toimi pitkään Hyrylän vesitornissa ja sitten siirrettiin Jampan kerrostaloon entisen gsm-tukiaseman tiloihin. Kymmenvuotisjakson loppupuolella markkinoille tulleet edulliset 'kiinalais-käsikapulat' ovat tehneet toistintyöskentelyn lähtökynnyksen matalaksi.

Radioamatöörilupa uudistui: perusluokka ja yleisluokka; sähkötystaito vaatimuksena poistuu.

Radioamatöörienkin toimintaa on siirtynyt webbiin: sähköiset lokiohjelmat ja QSL-palvelut näkyvät kerhon kautta jaettavien QSL-korttien määrän reiluna vähenemisenä, toistinasemia on linkitetty maan- ja maailmankinlaajuisesti, ja toisaalla voi oman lähettimen signaalia nyt monitoroida webin yli toisella puolen maailmaa sijaitsevalta SDR-radiolta. 'Kehitys kehittyy..'

Yleisemmällä tasolla: auringonpilkkumaksimit ovat edelleen aikaisempia matalammat ja hf-radiokelit vaatimattomampia. Paikallishäiriöt plasma-telkkareista, hakkurivirtalähteistä ja muista vimpaimista hankaloittavat lyhytaaltotyöskentelyä taajamissa. Vhf- ja uhf-aktiviteetteja tulee tilalle.

V. 2014 kerhon nimi muutettiin 'Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry':ksi, mikä paljon paremmin heijastelee jäsenkunnan ja toiminnankin rakennetta.

 

Kerhotilan säilyttämisessä on ollut välillä jonkinlaista epävarmuutta; edelleen itsellemme tekemämme kerhotila kuitenkin on ollut käytössämme.

Viisikymmenvuotispäivänä kerhossa on 94 jäsentä. Jäsenkunnan ikärakenne on 'harmaantumaan päin', jos kohta nuorempiakin jäseniä liittyy taas vuosittain.

 

  

JoTA-workkimista 2014: Mari OH2FPK ja Jukka OH2BR ('kerran partiolainen - aina partiolainen...'), villavakoira Sepe vain tarkkailijana..

JotA : Jamboree-on-the-Air : partiolaisten maailmanlaajuinen radioaktiviteetti joka syksy lokakuussa.


 

Vuosikertomuksia 2005-2014

Lehdistössä

Nimiä ja kutsuja vuosien varrelta

Johtokunnat

Jäsenluettelo 2013