Vuosikertomukset 1995-2004 yhteenvetoa       

Historiikin etusivu

 Yhteenevedot on editoitu toimintakertomusten tai sen puuttuessa toimintasuunnitelman pohjalta,

1995: 

Jäsenrekisteristä poistettiin jäsenmaksunsa laiminlyöneet, jonka jälkeen jäsenmäärä oli 111.

Kaupungin nuorisolautakunnalta saatiin taas avustusta 3000.- mk.

Kerhoiltoja pidettiin torstaisin, kuukausikokousten aiheina mm. tammikuussa käynti Järvenpään Ammattikoululla ja syyskuussa vierailu Ilmailuhallituksessa Helsinki-Vantaan lentokentällä tutustumassa lennonjohtosimulaattoriin.

Kerho osallistu i 8.4. Järvenpään kaupungin Nuorisotoimen järjestämään Harraste 95 -näyttelyyn Nuorten pajalla. Näyttelyosastolla oli toiminnassa hf-asema, jota olivat pystyttämässä ja operoimassa Esko OH2LBS, Matti OH2BDQ ja Jorma OH2LCV.

Kevätleiri pidettiin 28.-29.4. Tuusulan Metsäpirtillä. Ohjelmassa oli workkimista, illanvietto ja saunomista.

Telehallintokeskuksen luvalla yhdistys järjesti radioamatööritutkintoja kolme kertaa. Tutkijalautakunnan jäsenet olivat Antti Jokinen OH2BYX (puheenjohtaja), Matti Friman OH2BDQ, Hannu Lattu OH6KT ja Eero Tynkkynen OH2LCT.

Pelastuspalvelumanagerina toimi Riku Kalinen OH2LWO, joka organisoi toiminnan ja koordinoi yhdistyksen PePa-ryhmän (9 henkeä) toimintaa. Vuoden aikana ryhmä oli mukana useissa harjoituksissa ja etsinnöissä.

Kerhon 70cm alueen toistinasema OH2RUP oli sijoitettuna vesitorniin Hyrylässä..

1996:

Jäseniä oli vuoden lopussa 114.

Kaupungin nuorisolautakunnalta saatiin avustusta 2000.- mk.

Maaliskuun kuukausikokous pidettiin Järvenpään ammattioppilaitoksella tutustuen internetiin. Huhtikuun kk-kokouksessa esitelmöi Timo OH2BMH antennitekniikasta. Joulukuun kk-kokouksessa kerholla oli esitelmä kiinteistö- ja automurtohälytyslaitteista.

Kevätleiri pidettiin huhtikuussa Metsäpirtillä, Ohjelmassa oli workkimista, illanvietto ja saunomista. Syysleiri pidettiin 24.-25. syyskuuta myös Metsäpirtillä. Leirilläesiteltiin ja päästiin näkemään PC-tietokoneessa toimiva SSTV-ohjelma.

Kerho osallistui toukokuussa Järvenpään Nuorkauppakamarin järjestämään Järvenpään Nuorisomessuihin Järvenpää-talolla. Näyttelyosastoilla oli toiminnassa hf- ja pakettiradioasemat, joita olivat pystyttämässä ja operoimassa Esko OH2LBS, Esko OH2ME, Matti OH2BDQ ja Seppo Kytölaakso OH2JPR.

Vuoden aikana järjestettiin kerhon tiloissa radioamatööritutkinnon K- ja T1-moduleihin valmentava kurssi. Kurssille osallistui 7 henkeä, joista 6 läpäisi tutkinnon. Telehallintokeskuksen luvalla yhdistys järjesti radioamatööritutkintoja kolme kertaa.

Pelastuspalvelumanagerina toimi Riku Kalinen OH2LWO. Vuoden aikana ryhmä (9 h.) oli mukana useissa harjoituksissa ja etsinnöissä. Lisäksi ryhmä joutui tositoimiin Jokelassa sattuneen ison rautatieonnettomuuden seurauksena.

Kerhoasemalla on ollut hf- vhf-, ja uhf-alueiden transceiverit sekä erillinen satelliittiasema. Kerholle ostettiin uutena IC-736 transceiver. Vaihdossa annettiin TS-520. Kerhon 70cm alueen toistinasema OH2RUP oli sijoitettuna Tuusulan kunnan vesitorniin Hyrylässä

1997:

Keväällä osallistuttiin Selvät Sävelet -tapahtumaan. Kevätleiri pidettiin Hirvihaarassa perjantaista sunnuntaihin, syysleiri Metsäpirtillä Tuusulassa myös kolmipäiväisenä.

Tutkijalautakunnassa tehtiin heenkilömuutos. Kokoonpanoksi tuli Matti Friman OH2BDQ(puheenjohtaja), Hannu Lattu OH6KT, Keijo Loisti OH2BOZ ja Eero Tynkkynen OH2LCT.

Aarno OH2HAI aloitti rahastonhoitajan tehtävien ohella jäsentiedotteiden teon ja jakelun.

Pelastuspalvelumanagerina toimi edelleen Riku Kalinen OH2LWO, Vuoden aikana PePa-ryhmä (9 h.) oli mukana muutamissa harjoituksessa ja etsinnöissä

Helmikuun kk-kokouksessa tutustuttiin yhdessä vastahankittuun IC-736 hf-transceiveriin pitäen sillä ensimmäiset yhteydet.

Pystytettiin 432 MHz:n paikallinen solmuasema pakettiradioliikennettä varten. Toistin OH2RUP toimi edelleen Hyrylän vesitornissa.

1998:

Kuukausipalaverien aiheita mm. SRAL:n pj Jari-Pekka, OH1CF vierailu, SSTV-ilta, vierailu Valmetin Järvenpään tehtaalla, RTTY-ilta, ja ekskursio Lahden Radiomuseoon.

Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu VaPePa pyöri 9 hengen tiimillä, pepa-managerina Riku OH2LWO.

Syysleiri pidettiin jälleen Metsäpirtillä. Ohjelmassa oli mm. Win95-yhteensopivan lokiohjelman esittely ja SSTV-qsoilua.

Syksyllä pidettiin kerholla radioamatöörikurssi.

Kerholla oli hf-, vhf- ja uhf-laitteet sekä satelliitti-asema ja pakettiradiolaitteet. OH2RUP 70 cm toistinasema on ollut sijoitettuna Hyrylän vesitorniin.

1999:

Kerhon kevätretki suuntautui Lahden Radiomuseoon, syksyllä pidettiin antennitalkoot. Kerhoillat jatkuivat entiseen tapaan. RTTY-qsoilua kokeiltiin. Syysleiri jälleen Metsäpirtillä, ohjelmassa tutstumista PSK31-modeen..

Radioamatööritutkintoja järjestettiin 3 kertaa. Jäsenmäärä vuoden lopussa oli 121.

Kerholla oli hf-, vhf- ja uhf-laitteet sekä satelliitti-yhteyksien varustus ja pakettiradiolaitteet. Pelastuspalveluryhmä osallistui useisiin harjoituksiin ja etsintöihin; ryhmässä toimi 9 henkeä,

2000:

Kevätleiri maaliskuussa Metsäpirtillä, mistä osallistuttiin CQ WPX-kisaan. Ohjelma-aiheita mm. amatööriaseman ukkossuojaus. Syysleiri samoilla tienoilla syyskuussa.

Kakkos-piirin bulletiinia kuunneltiin lauantaisin SRAL:n bulletiinin jälkeen.

Jäsenkirjeissä jatkui siirtyminen sähköpostijakeluun kustannusten säästämiseksi. Kerhohuoneistossa aloitettiin remontti huoneiden yhdistämiseksi.

2001:

Kerhoillat jatkuvat torstaisin. Syysleiri järjestettiin Metsäpirtillä. Matti OH7SV esitelmöi suunnittelemastaan trx:sta (JuMa trx2).  Kuukausikokouksissa esitelmöivät SRAL:n pj Pasi OH3WS, Jarmo OH2GJL dx-kuunteluantenneista, ja Matti OH2BDQ demosi psk-31 -modea.

Amatöörikurssin 12 osallistujasta suoritti tutkinnon 6 henkeä, kerholla myös oma tutkinnonjärjestäjä Matti OH2BDQ.

Paavo OH2SN lahjoitti kerholle rigin ja linukan sekä 2 m. ja 70 cm satelliittiasemat linukoilla ja KT34 -beamin. Lahjoituksen arvo on merkittävä.

Kerhoasemalla oon ollut hf-, vhf- ja uhf-laitteet, satelliittiasema ja aprs-solmuasema OH2RDP sekä pakettiradiolaitteisto ja Hyrylässä uhf-toistinasema OH2RUP. Lanka-antenneiksi lisättiin 40 m. dipoli ja 80 m. looppi ja beamiksi Paavon OH2SN lahjoittama KT34.

VaPePa-tiimi pyöri 9 hengen voimin, osallistuen useisiin harjoituksiin ja etsintöihin. Vetäjänä toimi Riku OH2LWO.

Kerho järjesti SRAL:n 80-vuotispäivät ja Syyspäivät 'Hami 80' Järvenpäässä. Tapahtumaan osallistui 400 amatööriä. Järjestelyt työllistivät jäseniä ja heidän perheitään usean kuukauden ajan. Erikoiskutsulla OH2XK pidettiin 1000 yhteyttä päivien aikana.

2002:

Metsäpirtillä järjestettiin 'Syyspäivien kertaus' huhtikuussa. Kerhoillat jatkuivat vanhaan tapaan, aiheina mm. WRTC-kilpailu ja SRAL:n pj Jari OH2BU vierailu. Syysleiri pidettiin taas Metsäpirtillä, aiheena digimodet. Syyskuussa käytiin tutustumassa MTV3:n tiloihin ja laitteistoon Pasilassa.

VaPePa-tiimi pyöri edelleen 9 hengen voimin, vetäjänä toimi Riku OH2LWO.

Jokelan kansalaisopistossa järjestettiin ”Perustietoa radioamatööriliikenteestä”-kurssi, maisterina Matti OH2BDQ, osallistujia 10 h.

Kerholla oli hf-, vhf- ja uhf-laitteet sekä satelliitti-yhteyksien varustus ja pakettiradiolaitteet. OH2RUP Hyrylän vesitornissa sai uudet rx/tx/ps-laitteet ja siinä otettiin käyttöön aliääni.

Vuonna 2002 aloitettiin myös tiedotteiden välitys sähköpostilla niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite oli tiedossa.

2003:

Turva 2003-harjoitukseen liittyvä koulutustilaisuus pidettiin kerhotiloissa. Kouluttajina toimivat Olavi Kalliomäki OH2KFB; SRAL:n toiminnanjohtaja Jukka Heikinheimo, OH2BR ja Turva 2003-harjoituksen johtoryhmän puheenjohtaja Seppo Sisättö, OH1VR.

Perinteinen syysleiri Metsäpirtillä perjantai-illasta sunnuntaihin. Perjantain ohjelmassa radioasemien kasaus- ja antennitalkoot. Lauantaina olivat kylässä Hyvinkään ja Vantaan kerhot. Ohjelmassa nokkakusoilun, saunomisen ja makkaranpaiston ohessa mielenkiintoinen demo APRS:stä (Automatic Position Reporting System). Sunnuntaina leirin päättäjäiset ja leirin purku.

Talousarvion kulupuolen loppusumma oli 1.375 €, joka katettiin valtaosin jäsenmaksuilla.


2004:

Kerhoillat jatkuivat torstaisin, toukokuussa puhuttiin mm. antenniasioista. Bussimatkaa Friedrichshafenin radiomessuille suunniteltiin Hyvinkään kerhon mukana. Syysleiri oli taasen Metsäpirtillä, ohjelmassa mm. Matin OH7SV esitys 'vaiheistusmenetelmään perustuva ssb-transceiver'.

Kuukausikokouksien aiheina olivat mm. Jarmon OH2GJL esitys antennikokeiluista, Matin OH2BDQ PSK31-esitys sekä vierailu Arimon Kirjassa Railin OH2HOD ja Keken OH2OT kutsumana.

Jäseniä oli vuoden lopussa 122.


    

 

 

Vuosikertomukset 2005-2014