Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2024

OH2AP:N VUOSIKOKOUS 29.2.

OH2AP:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään karkauspäivänä eli 29.2.2024 klo 18 tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa !  Kahvitarjoilu

Kokousasiakirjoja:  OH2AP vuosikokous esityslista 2024    OH2AP Toimintakertomus 2023   Toimintasuunnitelma 2024    Tilinpäätös- ja budjettiasiakirjat jaetaan kokouspaikalla.

…….   ………….   ………..   ………

Omakutsu-sähköpostipalvelu   oh…@sral.fi  lakkautetaan 2.3.

HUOM! TÄRKEÄ TIEDOTE KAIKILLE, JOTKA SAAVAT TÄMÄN OH2AP:N KERHOTIEDOTTEEN OMAAN omakutsu@sral.fi  –  esimerkiksi  OH2ABC@SRAL.FI  –  MUOTOA OLEVAAN SÄHKÖPOSTIOSOITTEESEEN!!   Jotta saisit kerhotiedotteet jatkossakin, ilmoita uusi sähköpostiosoite ennen kuun vaihdetta Aarnolle OH2HAI. Aarnon sähköposti ja puhelinnumero ovat viimeisimmässä jäsenkirjeessä.

Myös OH2AP:n oma sähköpostiosoite on muuttunut: uusi osoite on oh2ap@oh2ap.fi .

Tässä vielä tiedoksi Liiton tiedote SRAL:n jäsenille: Tarkista käytätkö omakutsu-sähköpostiosoitetta ja seuraa alla olevia ohjeita osoitteen käytön lopettamiseksi, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamisilta:

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.
Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@sral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Toimenpiteet SRAL:n jäsenille

Omakutsusähköpostiosoite on käytössä lukuisilla SRAL:n jäsenillä sekä henkilöiden välisessä viestinnässä että erilaisten nettipalvelujen kirjautumisessa ja yhteystietoina. Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Jos käytät kutsumerkki@sral.fi-muotoista omakutsusähköpostiosoitetta:

  • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
  • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
  • Muista päivittää sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@sral.fi, jossa ‘oh1aaa’ tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisää tietoa SRALin omakutsupalvelun päättymisestä ja sen syistä löydät SRALin sivuilta – kannattaa lukea!

Kerhoilta torstaina 22.2. klo 18 hybridinä

Kerhoilta torstaina 22.2. klo 18 on tuttuun tapaan hybridinä.

Kerhoillassa on luvassa pieni ohjelman pätkä: Selaillaan Joukon OH3NM (sk) awardikokoelmakansiota. Parempi yhteenveto näistä tulossa jossain myöhemmässä kerhoillassa.

TOISTIN OH2RUP ON QRT

70cm toistin on toistaiseksi qrt, koska (maailmanlaajuinen) ohjelmistopäivitys ei toimikaan niin kuin on ajateltu. Lähdetään taas liikkeelle kun saadaan parempi ohjelmistopäivitys sinne.

160m AKTIVITEETTI PERJANTAINA

Tule katsomaan ja kokeilemaan 160m aktiviteettia perjantai-iltana. Kerho workkii taas Karin OH4KA asemalta Tuusulan ja Järvenpään rajalla, os. Ketunkorventie 104, perjantaina 23.2. klo 18 – 21 tai silleen tunnuksella OH2AP. Poikkeapa katsomaan Karin asemaa ja seuraamaan puuhaa. Samalla voit halutessasi pitää muutaman QSOn.

OH2AP:N VUOSIKOKOUS LÄHESTYY

OH2AP:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään karkauspäivänä eli torstaina 29.2.2024 klo 18 tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kerhoilta torstaina 15.2. klo 18 hybridinä

Kerhoillassa torstaina 15.2. klo 18 nokkakusoillaan. Palaveri on tuttuun tapaan hybridinä.

KIRPPIS- JA 160m AKTIVITEETTI-INFO

Valvontakameroita tarjolla
Juha on tuonut kiertoon useampia valvontaan käytettäviä videokameroita, joita voi hypistellä kerholla. Samoin kiertoon on tarjolla 1800W siniaaltokonvertteri 24V DC -> 230V A  a

160m perjantai-illan aktiviteetti
Olisiko mielenkiintoa tulla mukaan 160m aktiviteettiin ? Kerho ajaa sellaisia muutaman kevään mittaan; ilmoittautukaa kerhoillassa.

OH2AP:N VUOSIKOKOUS

OH2AP:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään karkauspäivänä eli torstaina 29.2.2024 klo 18 tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Käsitellään sääntömääräiset asiiat.

Kerhoilta 8.2. klo 18 hybridinä

Kerhoillassa torstaina 8.2. klo 18 nokkakusoillaan. Palaveri on tuttuun tapaan hybridinä.

Nyt kun helmikuu on alkanut, selaillaan myös maaliskuun QST-numeroa. Koetetaan saada se näkymään isompana ruudulle kuin viime viikolla. Ja muistutukseksi, että jos sieltä selaillessa jää mieleen jokin asia, on mahdollista saada tuo artikkeli pdf:na kotiin: pistä mailia kerholle.

TOISTIN OH2RUP DMR-only MOODISSA

Toistimen ohjelmiston päivityksessä on (maailmanlajuinen..) hikka, joka tällä hetkellä estää fm-moodin käytön. DMR toimii edelleen hyvin.
Kokeilkaa paikallisyhteyksiä valitsemalla Talkgroup “Local 9”: silloin kutsu kuuluu tämän toistimen alueella mutta ei esim. ympäri Suomea.

OH2AP:N VUOSIKOKOUS

OH2AP:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään karkauspäivänä eli torstaina 29.2.2024 klo 18 tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää.  Käsitellään sääntömääräiset asiat.