Jäsenkirje

Radiosuunnistusta

Radiosuunnistuksen PM-kilpailut ovat Eerikkilän Urheiluopistolla 25 – 27.7. Asiaan harrastuneet, muistakaa rekisteröityä ajoissa. Ilmoittautumiskaavake löytyy web sivuilta: http://ardf.pp.fi/ardf2014/. Sillä aikaa (samalla) voit valmistautua suomen metsiin katsomalla oheisen videon: http://youtu.be/RLW5qLfdXKk
Ethän unohda, että 13 – 15.6.2014  pidetään Kristiinankaupungin Pyhävuorella Radiosuunnistusaiheinen leiri, jonka yhteydessä ratkotaan SM-sijoitukset.

Kesäsiivoustalkoot kerholla torstaina 5.6. ja 12.6.

Kerätään arkistossa olevat erinäiset lehtivuosikerrat laatikoihin parempaa säilytyspaikkaa varten ja siivotaan varastotila laitteita varten.
Kerhoillat jatkuvat torstaisin kesäkuun ajan. Heinäkuussa sitten oma-aloitteisuuden pohjalla.

Harrastemessut Järvenpäässä 23.8.

Järvenpään jäähallissa pidetään Harrastemessut 23.8.2014 klo 10-16. OH2AP osallistuu messuille omalla osastolla esitellen kerhoa ja radioamatööritoimintaa. Paikalle tarvitaan vapaaehtoisia järjestelyihin 22.8. ja päivystämään osastolla ja tietysti esittelemään ja kertomaan harrasteestamme. Osastolle on tarkoitus pystyttää asema ja pitää sieltä yhteyksiä.

Onhan syksyn leiri almanakassa?

Perinteinen kerhon syysleiri pidetään jälleen Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla Tuusulassa. Tällä kertaa ajankohta on Metsäpirtin varaustilanteesta johtuen hieman myöhäisempi eli lauantai 4.10.2014. Merkitse aika jo nyt kalenteriisi. Tarkemmin leiriohjelmasta alkusyksyn jäsenkirjeessä.

Radioamatöörin peruskurssi Kerava-opistolla syksyllä

Keravan Opiston kanssa on sovittu, että syksyn ohjelmaan tulee tarjolle Radioamatöörin peruskurssi. Kurssilla valmentaudutaan perusluokan tutkintoon. Opettajana toimii Jukka OH2BR ja ajankohtakin on jo täsmentynyt: maanantait 15.9.-6.10.2014 klo 18.00-20.15. Nyt on tilaisuus mainostaa tuttavapiirille ohjattua pätevyystodistuksen hankintaa.

Vielä ehtii Pietariin ja Popov-museoon

OH2AP on suunnitellut matkaa/exkursiota Pietariin. Ajankohtana olisi elokuun loppu-syyskuu. Meno olisi perjantaiaamun Allegrolla Hki-Pietari klo 06.12-10.48 ja paluu sunnuntaina Pietari-Hki klo 15.25-18.01.
Majoittumisen jälkeen on käynti Popovin kotimuseolla. Lauantaina on käynti Junona -torilla. Lauantaisin siellä on ‘radiohenkinen’ kirpputori/myynti, jolloin voi tehdä hyviä löytöjä. Paikalliset amatöörit ovat lupautuneet esittelemään ja olemaan oppaina. Majoittumisessa on hyvä vaihtoehto, joka on liikkumisen jne. kannalta erinomainen eli hotelli Dostojevski. Metroasema samassa rakennuksessa ja sijainti on keskeinen.
Hintaa tälle kertyisi seuraavasti (arviohinta): Ryhmäviisumi, Majoitus 2 yötä jaetussa 2 hengen huoneessa aamiaisella hotelli Dostojevskissa  yht. 317 eur/hlö + Toimistokulut  15 eur. Lisäksi tulee tietenkin kuluja matkasta junalle ja kulkemisista Pietarissa. Hinta on 13.2.2014 mukaan. Siihenkin saattaa tulla tkatoimistosta tms. johtuvia muutoksia. Hinnat edellyttävät vähintään 6 henkilöä. Silloin saa alennusta junalipun hinnasta. Viisumia varten passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Käsittelyaika on 8 arkipäivää.
Jos olet kiinnostunut matkasta, ilmoittaudu Jarmolle, OH2GJL, jolta saat myös lisätietoja osoitteella oh2gjl “ät” gmail piste com.