Retki Tekniikan Museoon torstaina 12.8.2021 klo 17.00

RETKI TEKNIIKAN MUSEOON ITE-NÄYTTELYYN TORSTAINA 12.8.2021.

OH2AP tekee retken näyttelyyn torstaina 12.8.2021. Retki korvaa samalla ko torstain kerhoillan. Menemme kimppakyydeillä ja kokoonnumme Seuratalon pihalla klo 17, jossa katsotaan, monellako autolla on järkevää lähteä. Ilmoittaudu etukäteen Jussille OH3ZQ (omakutsulla) viimeistään tiistaina 10.8., jotta voimme ilmoittaa museolle, kuinka iso joukko on tulossa. Huom! Omat maskit mukaan – museossa on maskipakko. Ja tietysti retki toteutuu sillä edellytyksellä, että koronarajoituksia ei tiukenneta nykyisestä.

Tekniikan museon näyttely ”Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua” esittelee reilut nelisenkymmentä itse rakennettua laitetta. Mukana on muun muassa lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja. Laitteet edustavat tekniikaltaan eri vuosikymmeniä, uusimmat ovat tämän päivän tekniikkaa. Muutamia laitteita on rakennettu vanhojen rakenteluohjeiden mukaan, tällaisia ovat muun muassa 1920-luvun replikat. Laitteita ovat näyttelyyn lainanneen niin yksittäiset radioamatöörit kuin radioamatöörikerhotkin.

 

HAKKERI ISKI KERHON WEBBISIVUILLE

Oh2ap.fi -sivut olivat jonkin aikaa ‘jäässä’, kun hakkeri pääsi takaportin kautta sinne mellastamaan. Asia on nyt korjattu.

MUUTAKIN TULOSSA

Elokuun loppupuolella on talkoot OH2RUP -toistimen valmistelemiseksi talon kattoremonttia varten. Siitä lisää viikkoa ennen. Ja syysleiri Metsäpirtillä lauantaina 11.9. on tietysti kaikilla merkattu kalenteriin – se pidetään tietysti muodossa tai toisessa.

Radioamatöörikurssiakin sijoitellaan alkamaan syyskuussa leirin jälkeen, taasen ‘hybridimuotoisena’ eli osallistua voi paikan päällä ja etänä. Kertokaapa ystäväpiirillenne.