Elokuun jäsenkirje

SYYSKAUDEN KERHOILLAT OVAT KÄYNNISTYNEET

Syyskauden kerhoillat ovat käynnistyneet elokuun alusta ja jatkuvat entiseen malliin joka torstai klo 18. Lokakuun 11. päivänä vietetään Heathkit -iltaa, Marraskuulla yksi kerhokokous on DMR-ilta ja joulukuulla taas perinteinen pikkujoulu. Tervetuloa kerhoiltoihin!

SYYSLEIRI 15.9.2018

Onhan Sinulla jo almanakassasi tämän vuoden perinteinen syysleiri Rusutjärven Metsäpirtillä . (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta). Tänä vuonna leirin päivämäärä on lauantai 15.9.2018.

Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla.
Keittoateria on tarjolla noin klo 12.  Puheenjohtaja avaa leirin klo 13, jonka jälkeen alkaa ohjelmaosuus. Luvassa on tällä kertaa paljon monipuolista ohjelmaa:
– Keijo OH2BOZ kertoilee Etelä-Afrikan matkasta;
– Annen OH2YL aiheena on “OH2YL:n DX-reissut – kevyesti suolattuna”. Anne tuo mukanaan myös ‘reissunaisen vertikaalin’ näytteeksi yksinkertaisesta antennikalustuksesta;
– Heikki Marttila kertoo rintamaradioista;
– Elias OH2EP tuo terveiset Märket-peditiolta.

Tänäkin vuonna lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Toisitko lahjoituksena jotain sopivaa arpajaispalkintopöytään. Leirillä on myös kirpputoripöytä, Käy läpi varastojesi sopukoita ja tuo omia ”kirppuja” myytäväksi. Ei pöytämaksua.

Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen. Noin klo 22 saunan pellit suljetaan.

Leirimaksu on 15 € ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.

KERHON SYYSKESÄN RETKI MILITARIAAN HÄMEENLINNAAN 29.8.2018

Kerhon seuraava retki suuntautuu Hämeenlinnan Militariamuseoon. Ajankohdaksi on varmistunut keskivikko 29.8.2018. Lähtö kimppakyydeillä kerholta klo 13. Vaihtoehtoisesti voi mennä myös junalla Hämeenlinnaan, jonka asemalta junalla tulijat poimitaan mukaan, kunhan ilmoitat tulostasi etukäteen Jussille, OH3ZQ.  Arto Heinonen, OH3NVK on vastassa ja tutustuttaa meidät mm. Militarian kerhoasemaan.

VIERAILU DIGITAN LÄHETYSASEMALLE

Muutamalla kiinnostuneella on mahdollisuus osallistua Tutkamieskillan vierailulle Digitan lähetysasemalle Espoon Kivenlahteen tiistaina 11.9.2018 klo 13.00. Vierailu vaatii
ennakkoilmoittautumisen 4.9.2018 mennessä Jarmolle, OH2GJL (omakutsu
toimii sähköpostissa). Ilmoita samalla mahdolliset ruoka-allergiat
kahvittelua varten.

NUORILLE VIIKONLOPPULEIRI LIEDOSSA

SRAL:n Nuorisotiimi järjestää nuorille radioamatööreille suunnatun viikonloppuleirin Liedossa 7.–9.9. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Leiriä voi mainostaa myös nuorille, jotka eivät vielä ole jäseniä, mutta kiinnostuneita
radioamatööritoiminnasta. Leirin esite on kerholla ja mm. SRAL:n sivuilla.

NUORILLE KOULUTUSPEDITO MÄRKETILLE

SRAL, OHDXF ja Suomen Majakkaseura järjestävät yhdessä nuorille radioamatööreille kansainvälisen koulutuspedition Märketillä. Mukana kerhostamme on Elias, OH2EP. Hänen lisäkseen ryhmässä on yksi nuori amatööri Belgiasta, Itävallasta ja Romaniasta.

Talkoolaisena matkassa on myös Keijo, OH2BOZ, joka samalla pääsee verestämään omia muistojaan 1980-luvun OJ0-peditioilta. Ryhmänjohtajana toimii Henri, OH3JR, joka muuten oli mukana vuoden 1980 OH2AP/OJ0-peditiolla. Kelien mahdollistaessa Elias kuulostelee kerhomme jäseniä erityisesti 80:n ja 40:n fonella.

Edit:

  • linkki päiväkirjaan: https://www.majakkaseura.fi/week-34-henri-elina-etc-and-the-team-of-young-radio-amateurs/
  • linkki:  https://dx-world.net/oj0c-market-reef/

ANTENNINRAKENTELUSARJOJA OSTETTAVISSA.

Toukokuussa pidetyn antennin rakentelusitsin tuloksena on kerholta saatavissa (nouto kerholta) 80/40 m trappidipolin tarvikesarjat rakennusohjeineen 50 euron hintaan. Konsulttiapua rakenteluun ja trappien viritykseen annetaan kerhoilloissa.

RADIOAMATÖÖRIKURSSI SYYSKUUSSA

Syyskuun viimeisellä viikolla on tarkoitus järjestää kerhon toimesta jälleen radioamatöörikurssi. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa jo nyt yhteyttä Jussiin, OH3ZQ tai kerhon s-postiin.