Aihearkisto: Yleinen

SYKSYN TOIMINTA KÄYNNISTYY – KERHOILTA 18.8.2022 klo 18 HYBRIDINÄ

SYKSYN KERHOILLAT KÄYNNISTYVÄT

Tämän hetken helteistä huolimatta syksy lähestyy ja syyskauden toiminnot käynnistyvät. Syksyn ensimmäinen kerhoilta on tulevana torstaina 18.8. klo 18 hybridinä eli paikalle kerholle voi tulla tai jos se ei onnistu, voit osallistua etänä. Linkki löytyy vanhaan tapaan tuntia ennen kerhon
kotisivuilta.

KIINNOSTAAKO PERUSLUOKAN KURSSI?

Kiinnostaako Sinua tai jotain tuttua perusluokan etä/hybridikurssi tälle syksylle. Jos kiinnostaa tai tiedät jonkun, jolle kannattaisi mahdollisuutta mainostaa, laita viestiä Jussille OH3ZQ, (jussi.oh3zq miukumauku gmail.com)

OH2AP ON MUKANA JÄRVENPÄÄN NUORISON HARRASTUSTAPAHTUMASSA

Kerho on mukana Järvenpään Rantapuiston skeittiparkin alueella tulevana lauantaina
20.8.klo 11-16 nuorison harrastustapahtumassa. Tule käymään standillämme.

Kerhoilta 16.6., antennipaja 18.6.

16.6. normaali kerhoilta nokkakusoilun merkeissä joko paikalla kerholla tai etänä.

ANTENNIPAJA 18.6. MAGNEETTILUUPIN RAKENTELIJOILLE

Lauantaina 18.6. klo 13 – 16 on luvassa ’antennipaja’ magneettiluuppia rakenteleville: katsotaan ja tarkistellaan mitoitukset, pätkitään kaapelia tarvitseville sekä mittaillaan ja kokeillaan demo-antenneja tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Katsokaa vielä osaltanne komponenttitilauslistat ’Rakentelu’ -osion alla.

VIELÄ YKSI KERHOILTA ENNEN JUHANNUSTA JA ENNEN KESÄTAUKOA

Kokoonnutaan kerholla/etänä vielä torstaina 23.6., mutta juhannukselta siirrytään kesätauolle. Syyskauden ensimmäinen kerhoilta on torstaina 18.8. klo 18.

VARAUTUMISMATERIAALI KOTISIVUILLA

Kuukausikokouksessa 2.6. esitetty materiaali varautumisesta on nyt katsottavissa tällä sivulla alla tuon kokouksen kohdalta.

Magneettiluuppi-osio kerhon sivustolla päivitetty

Magneettiluuppi -osiot kerhon sivuilla on taasen päivitetty:
’Rakentelu’ -osion Magneettiluuppi materiaalivaraukset -sivulta löytyvä Excel-taulukko sisältää nyt yhteystiedot ja kolme eri kondensaattoritarjousta sekä konkan tilaussivun. Jos olet mukana rakenteluryhmässä tai haluat muuten vaan pysyä ajan tasalla, niin käy jättämässä yhteystietosi ja perehdy kondensaattoritarjouksiin. Aikaa on 17.6. saakka koskapa seuraava kokoontuminen on lauantaina 18.6. Silloin olisi tarkoitus lyödä lukkoon, mitä kukin haluaa tilata.

Magneettiluuppi-porukan yhteydenpitoon on perustettu WhatsApp -ryhmään. Linkin ja kutsun saa Sepolta, OH2TQ.

Kerhoillassa 9.6. klo 18 workkimis- ja nappulatekniikkaa

Jarmo, OH2GJL junaili uusien amatöörien workkimis/nappulatekniikka-tilaisuuden. Katsottiin hiukan radioita, nappuloiden käyttöä, mitä kuson yhteydessä tapahtuu, kusoilua, antennin laittoa jne.  Ja paljon kysymyksiä, ehkä vastauksiakin.
Muutoin normaali kerhoilta nokkakusoilun merkeissä ja Teams-linkkikin käytössä.

ANTENNIPAJA 18.6. MAGNEETTILUUPIN RAKENTELIJOILLE

Lauantaina 18.6. on luvassa ’antennipaja’ magneettiluuppia rakenteleville: katsotaan ja tarkistellaan mitoitukset, pätkitään kaapelia tarvitseville sekä mittaillaan ja kokeillaan demo-antenneja tutussa paikassa Torpantie 7:ssa.

KESÄTAUKO TULOSSA

Nyt kevätkaudella kokoonnutaan kerholla/etänä vielä torstaina 16.6. ja 23.6., mutta juhannukselta siirrytään kesätauolle.

Syyskauden ensimmäinen kerhoilta on torstaina 18.8. klo 18.

OH2AP:N SYYSLEIRI LAUANTAINA 24.9.2022

Merkkaa jo nyt kalenteriin, että OH2AP:n perinteinen syysleiri pidetään lauantaina 24.9.2022, mutta nyt eri paikassa. Uusikin paikka on kyllä Rusutjärven rannassa, mutta tänä vuonna paikkana on Tuusulan seurakunnan leirikeskus hieman Metsäpirtistä pohjoiseen. Tarkempia tietoja myöhemmissä tiedotteissa.

Kesäkuun kuukausikokous 2.6.2022 klo 18, aiheena varautuminen

”SELVIYDY SÄHKÖTTÄ” -VARAUTUMISKOULUTUSTA.

Varautuminen on päivän sana ja perehdyimme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20 tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona Torpantie 7, Järvenpää.   Illan aiheina olivat energia ja viestiyhteydet sekä kodin varautuminen. Kouluttajina Hanna  OH7TO ja Tuomo OH5TPO, MPK:n Lahden koulutuspaikan varautumiskouluttajat.

Tässä yhteenveto esityksistä:  SELVIÄTKÖ SÄHKÖTTÄ_- OH2AP    72- tuntia – OH2AP

Kokous pidettiin hybridinä. Paikan päällä oli 11 h. ja etänä 15 yhteyttä.

JA ENNAKKOTIETOA TULEVISTA TAPAHTUMISTA

Torstaina 9.6. on Jarmo junailemassa uusien amatöörien workkimis/nappulatekniikkatilaisuutta. Katsotaan hiukan radioita, nappuloiden käyttöä, mitä kuson yhteydessä tapahtuu, kusoilua, antennin laittoa jne. Ja paljon kysymyksiä, ehkä vastauksiakin.
Laittaisitko Jarmolle, OH2GJL, oh2gjl@gmail.com, tiedon, että tuletko paikalle kerholle vai oletko etänä, jotta tiedetään tarvittavat järjestelyt.

Lauantaina 18.6. on luvassa ’antennipaja’ magneettiluuppia rakenteleville: katsotaan ja tarkistellaan mitoitukset, pätkitään kaapelia tarvitseville sekä mittaillaan ja kokeillaan demo-antenneja Torpantie 7:ssa. Tästä lisätietoa myöhemmin.

OLETHAN MUISTANUT TÄMÄN VUODEN JÄSENMAKSUN?

Kirjanpito näyttää, että aika monelta on vielä tämä vuosittainen pikku muodollisuus hoitamatta. Jos tunnet piston omassatunnossa, hoida asia pikaisesti kuntoon, niin säästytään ”karhukirjeiltä”. Jos taas olet epävarma, oletko maksanyt, voit tarkistaa asian laittamalla viestiä
rahastonhoitaja Aarnolle, OH2HAI  oh2hai@sral.fi.

Vuosikokoushan päätti jäsenmaksuksi vuodelle 2022 edelleen 25 € (alle 18 v 0 €) ja se maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n tilille:
Uudenmaan Osuuspankki FI89 5092 0940 0192 74.  Merkitse viitteeksi 01012.

Kerhoilta 26.5.2022

Helatorstain kerhoiltaa vietettiin uusinta QST-lehteä selaillen ja nokkakusoillen kerholla mutta vanhaan tapaan myös etänä. Puhuttiin mm. magneettiluuppi-antenneista ja katsottiin Jarmon OH3FR ’Tunnin luuppia’ (Rakentelu-osiossa) sekä Paavon OH2BBZ ja Jarmon OH2GJL kuparintaivutustyötä..

ONHAN SINULLA ALMANAKASSA KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2.6., JOSSA AIHEENA VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

Kerhoilta 19.5.2022

Torstaina 19.5. kuultiin 50-80MHz antennijuttuja:  Kari OH2NFZ kertoi moduli-vhf-vertikaaleista ja Tommi OH2BFA vhf-logperiodisesta. Kerhoilta jatkui nokkakusoilun merkeissä.  Karin ja Tommin esitykset ovat luettavissa näillä sivuilla otsikon ’RAKENTELU’ alta.

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN ESITYS LUETTAVISSA KOTISIVUILLA

Viime kuukausikokouksen 5.5. esitys kyläradioista on katsottavissa alla,  kk-kokouksen kohdalta.

ONHAN SINULLA ALMANAKASSA KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2.6., JOSSA AIHEENA
VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

MAGLUUPPI-ANTENNIN RAKENTELIJAT HUOM!!

Viime viikon palaverissa sovittu mag.luuppi-kaapelin varaustaulukko on nyt kerhon sivuilla kohdassa ’Rakentelu’.

Kerhoilta 12.5. klo 18 : magloop-ilta

Torstaina 12.5. klo 18 kutsuttiin magneettiluuppi-antennien rakentamisesta kiinnostunut porukka kokoontumaan kerholle. Katsellaan, millaista luuppia kukin on ajatellut itselleen ja mitä asiassa voidaan porukalla tehdä. Kerhoilta jatkuu normaalisti nokkakusoilun merkeissä. Tervetuloa paikalle, mutta vanhaan tapaan myös etänä voi osallistua.

Edit: Sovittu kaapelinvaraustaulukko on nyt tällä sivulla kohdassa ’Rakentelu’.

Ennakkotieto: KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUKSESSA 2.6. VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

Kuukausikokous torstaina 5.5. Torpantie 7:ssa

Toukokuun kk-kokous pidettiin torstaina 5.5. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Hybridinä myös

Aiheena tällä kertaa kyläradiotoiminta RHA68, josta kertoi Janne Mattsson. Kyläradio on yksi osa Suomen kylät ry:n Kyläturvallisuus 2025 -hanketta jonka projektipäällikkönä toimii Pekka Rintala, joka myös oli mukana kuukausi-kokouksessamme. Kyläradion pääpaino on siinä, että se on hyvin yksinkertainen käyttää (radiot valmiiksi ohjelmoitu ja antennia ei tarvitse virittää ja toimii kaikilla RHA68 kanavien taajuuksilla). On lupavapaa ja näin ollen kaikkien vapaassa käytössä.

Tässä Pekan esitys kyläradioista:  Kyläturvallisuus osana hyvinvointia – paikallisyhteisöt sen mahdollistajina 20220505 – kyläradio