Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2022

Kerhoilta torstaina 31.3.

Torstain 31.3. hybridi-kerhoilassa Rauno OH3FR ja Matti OH2BDQ esittelivät magneettilooppi-antenneja. Esitysmateriaalia kerhosivujen ‘Rakentelu’-osiossa:  https://oh2ap.fi/?page_id=1758  . Lisäksi nokka-kusoilua.

Toistin OH2RUP on QRT jonkin aikaa
Vesikaton vuotovahingon vuoksi tehdään Seuratalolla kattoremontti 30.3.-30.6. välisenä aikana.  Työn alta joudutaan ottamaan toistinantenni alas joksikin aikaa.  Samoin kerhoaseman trappidipoli otetaan alas.

Antennien irrottamiseksi pidettiin 30.3.  pikku talkoot, kun urakoitsijan aikataulu oli selvinnyt. Otettiin alas toistimen piiska-antenni ja hf-trappidipoli Seuraintalon kattoremontin tieltä. Kiitokset osallistujille.

Toistin päässee uudelleen ääneen joko Seuraintalolla tai aikaisemmassa paikassaan alkukesästä.

Kerhoilta hybridinä torstaina 24.3.2022

KERHOILLASSA JATKETTIIN DIGILEHTIEN SELAILUA

Viime kerhoillassa selailtiin viimeisintä QSTn numeroa. Nyt selailtiin ARRL:n muita digi-lehtiä verkosta:
– QEX experimental journal rakentelijoiden ja kokeilijoiden juttuja
– OTA On The Air käytännön juttuja
– NCJ New Contest Journal

Jatkettiin myös keskustelua, olisiko porukalla kiinnostusta T2-kurssin eli
yleisluokan tutkinnon preppaukseen. Voisimme järjestää sen etäkurssina tai
hybridikurssina.

Lisäksi tietysti normaaliin tapaan nokkakusoilua. Tervetuloa joko paikalle kerholle tai etänä.

P.S. Muistutus
Tarkistakaapa vielä kerran aikaisemmista sanomista
– jäsenmaksu
– QSL-korttien jakelu

Kerhoilta torstaina 17.3. klo 18 hybridinä

HYBRIDI KERHOILTA 17.3.

Katseltiin QST:n uusinta numeroa .

KIINNOSTUSTA T2-KURSSIIN / YLEISLUOKKAAN ?

Olisiko porukalla kiinnostusta T2-kurssin eli yleisluokan tutkinnon preppaukseen. Voisimme järjestää sen etäkurssina tai  hybridikurssina. Ilmoitelkaa osallistumishaluista Jussi OH3ZQ (omakutsulla).

QSL-KORTIT KERHON KAUTTA – PÄIVITYS

Tarkistakaapa omalta osaltanne, onko QSL-korttien jakelu eli ‘kortit kerhon kautta’ -lista (alla) osaltanne ajan tasalla ? Ovatko kaikki halukkaat mukana listalla? Lisäykset ja muutokset taas kerhon s-postiin ‘oh2ap miumau sral piste fi’.

QSL_kerhon_kautta_kutsut_032022

KERHON WEBBISIVUT NYT SSL-SERTIFIKAATILLA

Joillakin jäsenillä on kerhon webbisivuille kirjautuminen tuonut ruudulle ‘turvallisuus-herjan’. Tämä johtui siitä, että sivustolla ei ole ollut SSL-sertifikaattia käytössä ja käyttäjä on yrittänyt avata sivuston https-alkuisella osoitteella. Nyt tällainen sertifikaatti on asennettu ja sivusto toimii myös https-osoitteella.

 

Kerhoilta hybridinä torstaina 10.3.2022 klo 18

TÄLLÄ VIIKOLLA JATKETAAN ESITTELYJÄ LOKIOHJELMISTA

Alkavalla viikolla jatkettiin lokisoftaesittelyä ja vilkaistiin lokiohjelman käyttöä kontestissa. Keke OH2OT esitteli Win-Test lokiohjelmaa.

Pyydämme edelleen, että esittelisitte omassa käytössänne olevan tai muuten tuntemanne lokisoftan. Ottakaa yhteyttä Jussiin OH3ZQ (omakutsu) sopiaksenne ajankohdan.

MAGLUUPPI-ANTENNIRYHMÄ VIRITTEILLÄ

Kerholaisissa on ollut kiinnostusta magneettiluuppi-antennin tekemiseen. Jos löytyy useampia, niin voidaan polkaista tiimityö kevään mittaan tuollaisen antennin tekemiseen porukalla. Magneettiluuppihan on kohtuullisen huomaamaton ja siten sopii kaupunkiympäristöön siellä, minne lanka-antennia tai beamia ei saa. Luuppi on myös vähempihäiriöinen kuunteluantenni esim. vertikaali-lähetysantennin kaveriksi.
Kertoilkaa kiinnostuksesta kerhon sähköpostiin (oh2ap miumau sral piste fi), niin katsotaan löytyisikö sopiva porukka näitä yhdessä kokeilemaan.

Kerhoilta hybridinä torstaina 3.3. 2022

TÄLLÄ VIIKOLLA ALOITETTIIN ESITTELYT LOKISOFTISTA

Seppo, OH2TQ esitteli N1MM ja DXLabSuite softaa kerhoillassa 3.3.2022.  Seuraavalla viikolla kerhoillassa vilkaistaan vaikkapa lokiohjelman käyttöä kontestissa.

Jäsenistöltä pyydämme, että esittelisitte omassa käytössänne olevan tai muuten tuntemanne lokisoftan. Ottakaa yhteyttä Jussiin OH3ZQ sopiaksenne ajankohdan.

MYYTÄVÄNÄ

Tarjolla Murphy B40, 50-luvun ‘raskaan sarjan’ liikennevastaanotin; katsokaa tietoja netistä. Latolöytö, kunto arvoitus.  …  Vain nouto Järvenpäästä.  (uusi koti vanhalle rx:lle löytyi jo)

VIELÄ MUISTUTUS: VUODEN 2022 JÄSENMAKSU

Olethan muistanut laittaa maksuun tämän vuoden jäsenmaksun 25 € (alle 18 v 0 €). Vaikka jäsenmaksun eräpäivä on vasta 30.4.2022, se on hyvä laittaa pankkiin maksupäivää odottamaan jo nyt, ettei unohdu pöytälaatikkoon.