Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2023

Kerhoilta 1.6.2023 klo 18

Kerhoilta nokkakusoilun merkeissä. Huom: ei etäosallistumisyhteyttä tällä kerralla.

PARI TIEDOKSI ASIAA SAMALLA

Tiedoksi, että toistimen OH2RUP asennusta kasaillaan samaan aikaan kerhoillan kanssa. Toivottavasti saadaan toistin taas ‘tulille’.

Tiedoksi, että kuukausikokouksessa käytiin läpi etäaseman käyttöehtoja ja mm. lokin pitämistä ja qsl-korttien lähettämistä etäasemalta pidetyistä yhteyksistä. Etäaseman käyttöehdot ja muu ohjeistus sekä lokisivun pohja löytyvät kerhon sivuilta kohdasta ‘Kerhon etäasema’.

Kuukausikokous 25.5. klo 18, aiheena etäasema

Etäaseman käyttökoulutusta järjestetään toukokuun kuukausikokouksessa torstaina 25.5.2023 klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Tule paikalle tai osallistu etänä käyttökoulutukseen varsinkin, jos etäaseman käyttö vähänkään kiinnostaa.
Koulutus on tarpeen kaikille etäaseman käyttäjille.

Käyttäjätunnuksia voi jo nyt varata Hansilta OH2HU etäaseman käyttöohjeessa olevasta mailiosoitteesta. Sitten lukemaan huolella käyttöohjetta,joka on kerhon sivuilla kohdassa ‘KERHO’ ja mukaan kuukausikokoukseen saamaan ‘hands-on’ käyttäjäkoulutusta.

ANTENNITALKOOT KEKELLÄ OH2OT MAANANTAINA 22.5.2023

Antennitalkoot maanantaina 22.5.2023 klo 13:30 alkaen Hyrylässä, Koskenmäentie 13  (maston kyllä huomaa..). Nostolava-auto tulee n. klo 14. Lasketaan alas antennit ja kääntömoottori sekä laitetaan paikalleen yläputken uusi kiinnitysosa. Tarvitaan muutama ohjausköysien alapään pitäjä. Koukatkaahan maanantaina Hyrylän kautta jeesaamaan Kekeä!

HELATORSTAINA EI KERHOILTAA

Tällä viikolla eli Helatorstaina 18.5.2023 ei pidetä kerhoiltaa, vaan kusoillaan kotona tai opiskellaan seuraavan viikon kuukausikokousta varten etäaseman käyttöä kerhon nettisivuilta

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN AIHEENA ETÄASEMA

Etäaseman käyttökoulutusta järjestetään toukokuun kuukausikokouksessa torstaina 25.5.2023 klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää

Käyttäjätunnuksia voi jo nyt varata Hansilta OH2HU etäaseman käyttöohjeessa olevasta mailiosoitteesta. Sitten lukemaan huolella käyttöohjetta,joka on kerhon sivuilla kohdassa ‘KERHO’ ja mukaan kuukausikokoukseen saamaan ‘hands-on’ käyttäjäkoulutusta.

Kerhoilta torstaina 11.5. klo 18

Torstain 11.5.2023 klo 18 kerhoillassa nokkakusoillaan ja valmistellaan lauantain Järvenpää-päivän esittelyosastoa.

JÄRVENPÄÄ-PÄIVÄ LAUANTAINA 13.5.2023

OH2AP osallistuu Järvenpää-päivän tapahtumaan kävelykatu Jannella lauantaina 13.5.2023. Tervetuloa jututtamaan porukkaa kerhon standille.

 

HELATORSTAINA EI KERHOILTAA

Helatorstaina 18.5.2023 ei pidetä kerhoiltaa, vaan kusoillaan kotona tai opiskellaan kuukausikokousta varten etäaseman käyttöä kerhon nettisivuilta.

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN AIHEENA ETÄASEMA

Kerhon hf-etäasema OH2AP on avattu käyttäjille. Etäaseman käyttökoulutusta järjestetään toukokuun kuukausikokouksessa torstaina 25.5.2023 klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää

Käyttäjätunnuksia voi jo nyt varata Hansilta OH2HU mailiosoitteesta etäaseman käyttöohjeessa, joka avautuu kerhon sivuilla yllä kohdassa ‘KERHO’. Sitten lukemaan huolella käyttöohjetta  ja mukaan kuukausikokoukseen saamaan ‘hands-on’ käyttäjäkoulutusta.

ETÄASEMAN SÄHKÖTYSAVAIN-ADAPTERIN RAKENNUSSARJA TYÖN ALLA

Kerhon etäasemaa voi käyttää myös cw-operointiin, kun vaikka hankkii itselleen koti-pc:n kylkeen liitettävän ‘usb sähkötysavain-adapterin’, jonka kuvaukseen on linkki alla.  Kerho on alkajaisiksi tilaamassa 10  adapterisarjaa: peruspakettiin kuuluisi piirilevy ja valmiiksi ohjelmoitu Arduino Pro Micro.  Monelta ehkä löytyy jo muut tarvittavat perukomponentit kuten vastukset jne. Loput komponentitkin voidaan kerätä paketiksi, jos sille on kysyntää, eli siis kerro:

Jos aiot käyttää etäasemaa myös cw:lla, ilmoita saman tien:
– haluatko perussarjan (kytkentälevy + ohjelmoitu prosessori) ?
– vai haluatko täydellisen osapaketin ?
Ilmoittele vaikka kerhon s-postiin ‘oh2ap at sral.fi‘ alkavan viikon kuluessa.

Adapterien kasaamiseen ja kokeiluun pidetään Esan OH2AWG vetämänä sitten tinailuilta.

Tässä vielä linkit sähkötysavain-adapteria koskeviin juttuihin:
https://doc.webradiocontrol.tech/fi/getting-started/configuration/configuration-file/configuring-cw-keyer/
https://github.com/webradiocontrol/wrc-morse-key-adapter

ONKO KESÄLEIRILLE MENIJÖITÄ?

SRALin kesäleirin järjestää tänä kesänä Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, Vierumäen vapaa-aika- ja -liikuntakeskuksessa 12.-16.7.2023. Leiri on saanut nimekseen PäijätHami. Leirillä on runsaasti mielenkiintointa ohjelmaa. Tarkemmat tiedot löytyvät SRALin ja OH3AC:n sivuilta.

Onko kiinnostusta lähteä kesäleirille ryhmänä? OH2AP voisi tehdä sinne ryhmämatkan. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä Jussiin, OH3ZQ sähköpostilla (omakutsu). Jutellaan asiasta myös torstain kerhoillassa.