Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2023

Kerhoilta torstaina 28.9. klo 18 hybridinä

Kerho kokoontuu normaalisti hybridinä torstaina 28.9.2023 klo 18.

Kerho saatiin viime viikolla siivottua tarmokkaan talkooporukan toimesta; siitä osallistuneille siistit kiitokset ! Seuravaksi käydään porukalla läpi kerholle kerääntyneitä tavaroita ja koetetaan saada niitä liikkeelle ‘hyötykäyttöön hyvissä kodeissa’. Tervetuloa vilkaisemaan ja tekemään tarjouksia.

Tervetuloa taas mukaan joko ihan livenä kerholle tai etänä.

 

LOKAKUUN KUUKAUSIKOKOUS 19.10. klo 18

Lokakuun kuukausikokous pidetään torstaina 19.10. klo 18 tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona (Torpantie 7, Järvenpää). Alustavana aiheena DMR-radiot, niiden ylläpito ja ohjelmisto-plugin päivittäminen sekä kerhon DMR/fm-toistin OH2RUP. Merkkaa päivä jo nyt kalenteriin.

Kerhoilta 21.9. siivouksen merkeissä

Kerho kokoontuu normaalisti hybridinä torstaina 21.9.2023 klo 18., jolloin aloitellaan syyssiivousta kerhotiloissa. Käydään kaikki paikalla oleva tavara läpi nihkeällä rätillä pyyhkien, ja imuroidan ja luututaan lattiat sekä pyyhitään pöytä- ja hyllytasot.
Ottakaa mukaan siivoushanskat ja mielellään jotain rätintapaista. Siivousaineet tulevat ‘talon puolesta’.Tervetuloa taas mukaan joko ihan livenä kerholle tai etänä.

Syysleiri lauantaina 16.9. Rusutjärvellä

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien syysleiri pidetään 16.9.2023 klo 10 – 17 Tuusulassa Rusutjärven rannalla sijaitsevassa Tuusulan seurakunnan Leirikodissa. Osoite on Hämeentie 44, 04300 Tuusula – ( huom: sama paikka kuin viime vuonna; hieman pohjoiseen päin monasti aikaisemmin käytetystä kunnan leirikeskuksesta Metsäpirtistä)

OH2AP:n jäsenten syksyyn on normaalin harrastustoiminnan lisäksi kuulunut osallistuminen viranomaisten järjestämään varautumisharjoitukseen Nurmijärvellä. Syysleirin ohjelma painottuu tällä kertaa radioamatöörien osaan ko. harjoituksessa. Ohjelmassa käydään läpi harjoituksen valmisteluun ja itse harjoitukseen liittyviä kokemuksia ja oppeja. Lisäksi on tarkoitus yhdessä pohtia, miten Keski-Uudenmaan radioamatöörit voisivat jatkossa osallistua valmisteluun ja toteutukseen, kun varautumisharjoituksia järjestetään Keski-Uudenmaan kunnissa/kaupungeissa.

Syysleirin ohjelmassa on myös esityksiä radiotekniikoista, joiden avulla yhteyksiä voidaan järjestää poikkeusolosuhteissa. Leirillä on myös kerhon etäaseman opastus ja etäpääte, jolla aseman käyttöä voi harjoitella ‘hands-on’ ja hakea käyttäjätunnuksia.

Kirpputorille voi tuoda omia ‘liikoja’ tavaroitaan ja tehdä löytöjä muiden tuomista aarteista.

 

Leiriaikataulu:

klo 10 leiritoiminta alkaa, antennin nosto. kahvia, kirpputori, etäaseman näppäilyä ym.

klo 12 keittolounas

klo 13 ohjelmaosuus:

– leirin avaus

– SRAL ajankohtaiskatsaus

– Raportti Aluevalmiuskeskuksen varautumisharjoituksesta:  valmistelut, kokemuksia

– 80 m. lyhennetty dipoli : rakennusohje, kokemuksia

– WinLink ‘radiosähköpostiohjelma’: asennus, käyttö,  (tämä siirtyi seuraavaan kk-kokoukseen)

– OH2RUP toistinaseman käyttö: ohjeistus, DMR-radio  (tämä siirtyi seuraavaan kk-kokoukseen)

– OH2AP etäaseman käyttö: ‘hands-on’ harjoittelua ja neuvontaa

klo 17 leirin päätös, antennin lasku

Tervetuloa tapaamaan tuttuja, kuulemaan ajankohtaisia esityksiä sekä yhdessä suunnittelemaan toimintaamme.

Leirimaksu on € 15.-, jonka voi suorittaa paikan päällä käteisellä (tasaraha, pls), MobilePay’lla tai kerhon tilille ‘K-U Radioamatöörit’,  Uudenmaan Osuuspankki tili  FI89 5092 0940 0192 74.

Huom:  Ota lähtevät QSL-kortit mukaan ensi lauantain leirille:
SRAL:n QSL-Buroon edustajat tulevat hakemaan lähtevät kortit OH2APn syysleiriltä lauantaina 16.9., joten muista ottaa omat lähtevät korttisi mukaan leirille.

KERHOILTA 14.9. NORMAALITAPAAN HYBRIDINÄ

Kerho kokoontuu normaalisti hybridinä torstaina 14.9.2023 klo 18. Normaalin jutustelun ohella raivaillaan tavaroita sivuun, että päästään ensi kerralla aloittamaan syyssiivous, ja katsotaan Syysleirille tulevaa kamaa esiin.

Tämän viikon kerhoilta torstaina 7.9. hybridinä

Tämän viikon kerho kokoontuu normaalisti hybridinä torstaina 7.9.2023 klo 18. Tervetuloa taas mukaan joko ihan livenä kerholle tai etänä.

Etäosallistumislinkki tässä:   https://teams.live.com/meet/943912555153?p=O2PEv4I3lfRjiqYY

 

Sovitaan kerhotilan syyssiivouksen päivä: Seuratalon maaliremontin hiekkapuhalluksesta on tullut pölyä meidänkin puolellemme ja se pitää siivoilla pois ennen lumentuloa imuria, rättiä ja tolua käyttäen.

SYYSLEIRI

Muistathan kerhon syysleirin, joka pidetään Tuusulan seurakunnan leirikodilla Rusutjärven rannassa lauantaina 16.9.2023. Ohjelmassa, joka alkaa klo 9 leirin pystytyksellä, on mm. valmiusasioita, toistinjuttua, lineaarisen rakentamisjuttu, SRAL:n katsaus ja muuta. Kirpputorikin löytyy, jos sinulla on jotain hyllystä tarjottavaa. Leirimaksu 15 € sisältää ohjelman, keittolounaan ja kahvit.

VIELÄ EHTII KURSSILLEKIN

Vielä ehtii mukaan 5.9.2023 alkavalle perusluokan kurssille. Jos tiedät jonkun kiinnostuneen niin kerro kurssista. Ilmoittautumiset Raunolle oh3fr at sral.fi

KURKISTA KIRPPUTORISIVUILLE

Helgen OH2DY (sk) tavaroita on tullut kirpputori-sivuille lisää. Katsokaapa, olisiko jotain kiinnostavaa. Tarjouksiakin vastaanotetaan.