Kesäjäsenkirje

KERHOILLAT JUHANNUKSELTA KESÄTAUOLLE, MUTTA JATKUVAT TAAS ELOKUUSSA

Pääsimme kesäkuussa muutamana torstai-iltana varovaisesti käynnistelemään toimintaa kerhotilassamme. Vielä torstaina 18.6. on kerhoilta, mutta juhannukselta siirrymme normaalille kesätauolle. Syyskausi käynnistetään kerholla torstaina 6.8.2020 klo 18, jos koronatilanteessa ei tapahdu käännettä huonompaan.

SYYSLEIRI LAUANTAINA 19.9.2020 METSÄPIRTILLÄ.

Kerhon perinteinen syysleiri on jälleen Rusutjärven Metsäpirtillä. (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta). Leiri on tänä vuonna lauantaina 19.9.2020.  Leirimaksu 15 € sisältäen leirin ohjelman, keittolounaan ja kahvit.

Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla. Keittoateria on tarjolla noin klo 12.  Puheenjohtaja avaa leirin ohjelmaosuuden klo 13. Luvassa on tälläkin kertaa monipuolista ohjelmaa, joka muotoutuu tarkemmin kesän aikana. Lisää seuraavassa jäsenkirjeessä.

Leirillä on jälleen kirpputoripöytä, Tällä kertaa aiempaa laajempi, sillä myynnissä on runsaasti Arskan OH2EC (sk) varastoista kerholle tullutta tavaraa. Tarjolla on monenlaista kiinnostavaa ja tarpeellista tavaraa.  Jokainen kerhon kirpputoripöydästä ostoksia tehnyt saa myös ilmaisen arpalipun. Kirppismyynnin päätteeksi arvotaan muutama yllätyspalkinto.

Myös omia ”kirppuja” voi tuoda myytäväksi. Ei pöytämaksua.

Vanhaan tapaan klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen. Noin klo 22 saunan pellit suljetaan

KIRPPISTAVARAA EDELLEEN MYYNNISSÄ

Viime jäsenkirjeessä oli pitkä lista myynnissä olevista kirpputoritavaroista. Niitä voi vielä ostaa syysleiriin asti. Jäljellä olevat tavarat menevät syysleirin isoon kirpputoripöytään. Jos siis
haluat turvata itsellesi jotain tarjolla olevista tavaroista, toimi heti. Listaa on myös kerhon sivujen ‘Kirppis’ -alasivuilla.

MÄNTSÄLÄN HARRASTEMESSUT 22.8.2020

Osallistumme omalla telttaosastollamme Mäntsälän Harrastemessuille lauantaina 22.8.2020. Olemme siis ulkotiloissa ja toivottavasti qusokin saadaan kulkemaan. Nyt tarvitaan erityisesti mäntsäläläisten ja lähellä asuvien apua osaston pystytys ja päivystystehtäviin. Ilmoittaudu
Jussille OH3ZQ.

KUTSUJEN JA QSL-TIETOJEN PÄIVITYS JÄSENREKISTERIIN

Kakkosten qsl-manageri on pyytänyt kerhoa päivittämään tiedot jäsenten kutsuista qsl-korttien ohjaamiseksi oikeaan osoitteeseen, koska on todettu tietojen olevan osin puutteellisia ja vanhentuneita. Osa jäsenten kutsutiedoista on toki vanhastaan jäsenrekisterissä, mutta
osalta ne puuttuvat ja monet ovat hankkineet myös rinnakkaiskutsuja. Jotta saisimme qsl-kortit kulkemaan oikein perille, laita sähköpostilla Aarnolle (oh2hai@sral.fi) voimassa olevat kutsusi. Jos et halua korttejasi kerhon kautta, ilmoita myös siitä. Koska qsl-palvelu koskee vain SRALin jäseniä, ilmoita myös, oletko vai etkö ole SRALin jäsen. Kutsutiedot toki tarvitsemme kerholle kaikista jäsenistä. Tee tämä heinäkuun aikana, niin saamme syksyn aluksi päivitetyt tiedot qsl-managerille.

KURSSIT JA TUTKINNOT

Kursseilla päästään eteenpäin hetimiten, kun Traficom ilmoittelee tutkintojen vastaanottamisen jatkuvan; siihen asti luetaan kertauksia ja tehdään harjoituskokeita verkossa.

SRAL:N KESÄLEIRI POIKKEUKSELLISESTI SYYSKUUSSA

SRAL:n kesäleiri Räyskälässä on peruttu yhteisymmärryksessä tapahtumanjärjestäjän kanssa. Korvaavana tapahtumana järjestetään SRAL:n syysleiri Hankasalmella lomakeskus Revontulessa 10.-13.9.2020. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD. Lisätietoja tapahtumasta saa SRAL:n verkkosivuilta.
.
KOUVOLAN SOTILASRADIOPÄIVÄ

Perinteisesti keväällä pidetty Kouvolan sotilasradiopäivä on koronan vuoksi siirtynyt syksylle. Päivä on lauantai 3.10.2020 klo 10-14 ja järjestäjinä Kouvolan Sotilasradiomuseo ja Kymen Viestikilta ry. Paikkana on Kouvola-talo Varuskuntakatu 11, Kouvola
OHJELMA:
Tapio Teittinen: Lapin sodan tietoverkot
Kari Pentti: Radiotiedustelu jääkäreistä suojeluskuntaan
Ohto Manninen ja Lauri Lehtonen: Stella Polariksen perintö
Esitelmien jälkeen tutustuminen Kouvolan Sotilasradiomuseoon, joka sisältyy osallistumismaksuun. Tilaisuus on avoin kaikille. Osallistumismaksu 10 € (vain käteismaksu ovella) sisältää väliaikatarjoilun.
Kerholta on tarkoitus lähteä kimppakyydeillä Kouvolaan.