Elokuun jäsenkirje

KERHOILLAT JATKUVAT TAAS ELOKUUSSA
Syyskauden kerhokokoukset ovat käynnistyneet ja jatkuvat normaalisti kerholla
torstaisin klo 18, jos koronatilanteessa ei tapahdu käännettä huonompaan.

SYYSLEIRI LAUANTAINA 19.9.2020 METSÄPIRTILLÄ

Kerhon perinteinen syysleiri on jälleen Rusutjärven Metsäpirtillä. (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta). Leiri on tänä vuonna lauantaina 19.9.2020. Leirimaksu 15 € sisältäen leirin ohjelman, keittolounaan ja kahvit.
Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla.
Keittoateria on tarjolla noin klo 12 ja puheenjohtaja avaa leirin ohjelmaosuuden klo 13.

Ohjelmassa on alustavasti luvassa mm:

– Matti OH7SV kertoilee asemansa etäoperointiratkaisuista itsekin etänä.
– Aarno OH2HAI kertoo ja näyttää kuvia Parkanon Radiomuseosta
– Kari OH2NRZ esittelee linukkaprojektia
– katsotaan kerhon hf-etäaseman RemoteRig MicroPC-client -palikkaa
– katsaus OH2RUP -toistimen uuteen DMR-mode -järjestelyyn: Tauno OH2GIZ esittää
yhteenvedon OH2RUP:in hybriditoiminnoista
– Keijo OH2BOZ kertoillee Märket-reissustaan

Leirillä on jälleen kirpputoripöytä, Tarjolla on runsaasti Arskan OH2EC (sk) varastoista kerholle tullutta tavaraa. Jokainen kerhon kirpputoripöydästä ostoksia tehnyt saa myös ilmaisen arpalipun. Kun ostaa edes jotain, saa yhden arpalipun, yli 20 € ostoksista saa kaksi ja yli 50 € ostoksista saa kolme arpalippua. Kirppismyynnin päätteeksi arvotaan muutama yllätyspalkinto.
Myös omia ”kirppuja” voi tuoda myytäväksi. Ei pöytämaksua.
Vanhaan tapaan klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen. Noin klo 22 saunan pellit suljetaan.

Turvallisuus tärkeintä! Paikalla on käsidesiä ja saatavana myös maskeja. Pidetään leirillä myös huolta turvaväleistä. Jos olet sairas tai tunnet oireita, jätä leiri tänä vuonna väliin.

OH2RUP SIIRTYY DIGIAIKAAN
Kerhon 70 cm toistimelle OH2RUP on asennettu myös DMR-toiminto, joka on nyt virittelyvaiheessa. Toistimen kautta pääsee halutessaan näin yhteyteen koko digi-toistinverkoston alueelle, joka käytännössä on vaikka koko hamssi-maailma. Asiaa katsotaan tarkemmin syysleirin esityksessä ja samalla järjestetään leirillä kimppatilausta digi-radioista.

SRAL:N KESÄLEIRI POIKKEUKSELLISESTI SYYSKUUSSA 10.-13.9.
SRAL:n kesäleiri peruttiin pandemian takia. Korvaavana tapahtumana järjestetään SRAL:n syysleiri Hankasalmella lomakeskus Revontulessa 10.-13.9.2020. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD. Lisätietoja tapahtumasta saa SRAL:n verkkosivuilta.

KOUVOLAN SOTILASRADIOPÄIVÄ 3.10. ON PERUTTU
Perinteisesti keväällä pidetty ja nyt syksyyn siirtynyt Kouvolan sotilasradiopäivä on korona-tilanteen vuoksi peruttu. Vuoden 2021 sotilasradiopäiväksi on varattu lauantai 24.4.2021. Suunnitellaan kerhon kimppakyytiä silloin.