Kurssit

Radioamatöörien lähetinlaitteiden käyttöön tarvitset radioamatööriluvan, jonka saat Viestintävirastolta suoritettuasi pätevyystutkinnon. Tutkintoja järjestää Suomen Radioamatööriliitto toimistollaan. Useat kerhot eri puolilla Suomea järjestävät kursseja ja myös tutkintotilaisuuksia.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää tutkintoon valmistavia  kursseja vuosittain. Kurssit pidetään yleensä kerholla Järvenpään keskustassa, sovittaessa muillakin paikkakunnilla sekä esim. jonkin oppilaitoksen tiloissa.

Kurssilla perehdytään radioamatöörin pätevyystutkintomateriaaleihin, jotka koostuvat kahdesta osasta: radioliikenteeseen liittyvät kansainväliset määräykset ja liikennöinti, sekä radioamatööritoimintaan kuuluvan tekniikan perusteet.  Tekniikka-osuuskaan ei ole rakettitiedettä vaan ihan tavallisen kaverin osattavaa perusasiaa.

Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon. Tutkintoon voi tulla myöhemminkin.

Tyypillinen kurssiohjelma tässä: kurssi 2018 ohjelma – luonnos   Kurssi-illat ovat yleensä joka toinen viikko, jolloin väliviikkona voi opiskella kurssiosion asioita itse tykönänsä oman ajankäyttönsä puitteissa ja kokeilla omaan tahtiin harjoitustenttikysymyksiä.

Oppimateriaali on saatavilla pikku kirjasena ja muutamana monisteena sekä webissä interaktiivisena kalvosarjana ja/tai nauhoitettuina luentoina: vaihtoehtoja löytyy siis eri opiskelutottumuksille ja ajankäytölle. Oma pc on hyvänä tukena itseopiskelussa, mutta kurssimonisteellakin pärjää mainiosti.

Kurssipaikka on Järvenpäässä oltaessa yleensä Radiokerhon tila Seuratalolla, aivan rautatie-aseman, kirjaston ja kaupungintalon vieressä.

Kurssimaksuna on oppimateriaalin hinta, mihin sisältyy kerhon jäsenmaksu.

Seuraavan kurssin tiedot saat klikkaamalla yläpalkissa ’Kurssit’ -otsikon alaotsikkoa.

OH2AP järjestää kurssin aikana lisäksi torstaisin kerhoiltojen yhteydessä kysely- ja kertaustilaisuuksia sekä radioamatöörilaitteisiin tutustumista kerholla. Tämä antaa valmiutta oman aseman perustamiseen sitten, kun tutkinto on suoritettu, oma kutsu ja asemalupa saatu.

Ps: kurssien periaate on, että asiaa hierotaan kunkin kurssilaisen kanssa niin kauan, että tutkinto on saatu läpi  ;)

Pss: pätevyystutkintohan on vain ’pääsylippu’; radioamatööriluvan saatuasi jatkuu uusien asioiden oppiminen omaan tahtiin kiehtovan harrastuksen parissa.