Trappidipoli “OH2EC”

Alustavat ohjeet “OH2EC 80/40 m -trappidipolin” rakennussarjan viimeistelyyn:

– sarjaan sisältyy trappien rungot, lankaa trappikelaksi, koksunpätkät trappikondensaattoreiksi,  ruuvit ja liittimet trappeihin, keski- ja päätyeristimet sekä antennilanka.

– trappikela tehdään käärimällä rungolle 25 kierrosta trappilankaa. Vapaata päätä n. 5 cm, näihin liittimet. Trapin induktanssi mitataan, p.o. noin 9 uH. Päälle voi lopuksi laittaa kutistesukkaa tai eristysnauhaa.

– trappikonkat tehdään koksusta. Päästä kuoritaan ja erotetaan vaippa ja keskijohdin n. 7cm verran liitosta varten,  laitetaan päihin Abico-liittimet

– porataan trappirunkojen päihin 4mm reiät antennilangalle (2x 2 kpl) ja ruuveille (2x 1 kpl)

– trappikelaan laitetaan ruuvit, ruuvin kannan alle kelan ja konkan liittimet. Taitellaan koksu kelan päälle ja sidotaan 2 nippusiteellä. Mitataan trapin resonanssitaajuus: p.o. noin 7.100 kHz – trimmataan kohdalleen lyhentämällä koksia pikku pala kerrallaan.

– laitetaan sisemmät antennilangat keskieristimen ja trappien väliin (2x 6.950 m): laitetaan ulommat antennilangat trappien ja päätyeristinten väliin (2x 10.200 m). Jätetään hieman trimmausvaraa molempiin.

– liitetään syöttöjohto keskieristimeen, nostetaan antenni 6..7 m:iin ja mittaillaan resonanssit. Viritellään tarpeen mukaan lankojen pituutta trimmaamalla.

__________ oo _________

Arskan OH2EC (sk) webbisivuilta talletimme nämä kuvat W3DZZ-tyyppisen monialue-trappidipolin (80-40-20-15-10-6 m bandeille vain 32m pitkänä) mitoista ja swr:sta: