Arkistot kuukauden mukaan: elokuu 2021

OH2AP etä/hybridi-kerhoilta torstaina 2.9.

Linkki etäkerhoiltaan tulee kerhon sivuille noin tuntia ennen. Paikan päälle kerhollekin saa tulla, normaalein korona-varotoimenpitein. Paikalla on maskeja ja käsidesiä.

RA-KURSSIN KERTAUS 4.9.  JA TUTKINTOMAHDOLLISUUS 5.9.

OH2AP järjestää ra-pätevyystutkintokurssin pikakertauksen lauantaina 4.9. klo 10 – 15 etänä. Ilmoittautumiset Jussille OH3ZQ (omakutsu-sähköpostilla).

Pätevyystutkinto järjestetään 5.9. klo 10 kerholla.

Etäkerhoilta, Harrastemessut

KERHOILTA HYBRIDINÄ TORSTAINA 19.8.2021 klo 18

Kerhoiltaan voi osallistua joko paikan päällä tai etänä. Aika: 19. elokuutata 2021 18:00.         Tässä pikaohje Teams-palaveriin liittymisestä:  Teams-pikaohje

MÄNTSÄLÄN HARRASTUSMESSUT LAUANTAINA 21.8.2021

OH2AP esittelee taas harrastettamme lauantain tapahtumassa Mäntsälän Kapinatorilla. Esittelykatoksen pystytys Seuratalon vierelle klo 9, yleisöaika klo 11 – 14.

Mäntsälän hamssit – huomio: tervetuloa esittelemään hienoa harrastettamme vierailijoille.

SRAL 100 v. JUHLAKUTSU OH100SRAL KÄYTÖSSÄMME

Kerhomme OH2AP on varannut käytettäväkseen Suomen Radioamatööriliiton (SRAL) 100v juhlakutsun OH100SRAL perjantain 27.08 ja tiistain 31.08. väliselle ajalle.
Perehtykää kutsun käyttöohjeisiin sivulla https://www.sral.fi/2020/12/09/oh100sral/ .

Käykää varaamassa haluamanne operointijakso kalenterista, linkki tuli kerhon sähköpostissa. Operoinnin jälkeen logit .ADIF-muodossa Sepolle, OH2TQ.

RA-KURSSI ALKAA SYYSKUUSSA

Seuraava ra-tutkinnon valmennuskurssi alkaa näillä näkymin 20.9. Lisätietoja kerhon sivujen Kurssit-sivulla.

Aikaisemmilla kursseilla käyneille järjestetään yhden päivän kertaus lauantaina 4.9. ja tutkinto-tilaisuus sunnuntaina 5.9.  Yhteys Jussiin OH3ZQ (omakutsulla).

Retki Tekniikan Museoon torstaina 12.8.2021 klo 17.00

RETKI TEKNIIKAN MUSEOON ITE-NÄYTTELYYN TORSTAINA 12.8.2021.

OH2AP tekee retken näyttelyyn torstaina 12.8.2021. Retki korvaa samalla ko torstain kerhoillan. Menemme kimppakyydeillä ja kokoonnumme Seuratalon pihalla klo 17, jossa katsotaan, monellako autolla on järkevää lähteä. Ilmoittaudu etukäteen Jussille OH3ZQ (omakutsulla) viimeistään tiistaina 10.8., jotta voimme ilmoittaa museolle, kuinka iso joukko on tulossa. Huom! Omat maskit mukaan – museossa on maskipakko. Ja tietysti retki toteutuu sillä edellytyksellä, että koronarajoituksia ei tiukenneta nykyisestä.

Tekniikan museon näyttely ”Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua” esittelee reilut nelisenkymmentä itse rakennettua laitetta. Mukana on muun muassa lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja. Laitteet edustavat tekniikaltaan eri vuosikymmeniä, uusimmat ovat tämän päivän tekniikkaa. Muutamia laitteita on rakennettu vanhojen rakenteluohjeiden mukaan, tällaisia ovat muun muassa 1920-luvun replikat. Laitteita ovat näyttelyyn lainanneen niin yksittäiset radioamatöörit kuin radioamatöörikerhotkin.

 

HAKKERI ISKI KERHON WEBBISIVUILLE

Oh2ap.fi -sivut olivat jonkin aikaa ‘jäässä’, kun hakkeri pääsi takaportin kautta sinne mellastamaan. Asia on nyt korjattu.

MUUTAKIN TULOSSA

Elokuun loppupuolella on talkoot OH2RUP -toistimen valmistelemiseksi talon kattoremonttia varten. Siitä lisää viikkoa ennen. Ja syysleiri Metsäpirtillä lauantaina 11.9. on tietysti kaikilla merkattu kalenteriin – se pidetään tietysti muodossa tai toisessa.

Radioamatöörikurssiakin sijoitellaan alkamaan syyskuussa leirin jälkeen, taasen ‘hybridimuotoisena’ eli osallistua voi paikan päällä ja etänä. Kertokaapa ystäväpiirillenne.