Arkistot kuukauden mukaan: lokakuu 2022

Kerhoillassa 20.10. esittelyssä VaraC -softa

Kerhoillassa 20.10. klo 18 Seppo, OH2TQ esitteli Teams’in kautta ‘VaraC’ -softaa. Viimeisen puolen vuoden aikana tämä softa on ottanut isoja edistysaskelia ja käyttäjien määrä kasvanut rajusti, joten on varmasti kiinnostava aihe. Vanhaan tapaan kerhoilta on hybridinä.

PIKKU RAKENNUSSARJA-RADIOT KERHOILLASSA SEURAAVALLA VIIKOLLA  27.10.2022

Viime viikon kerhoillassa Esan OH2AWG piti kertoa pikku rakennussarja-radioista, ellei mahdollista estettä satu. Valitettavasti mahdollinen este sattui ja esitys pikku rakennussarja-radioista siirtyi seuraavalle viikolle eli torstaille 27.10. Radioista on laitettu ennakkoon lisämateriaalia näiden sivujen ‘Rakentelu’ -osioon.

QSL-KORTTEJA SAAPUNUT

Kerholle on tullut lähetys qsl-kortteja. Käy poimimassa omasi.

Kerhoilta torstaina 13.10. – antenninarun heittoa ja lehtikatsaus

Kerhoillassa torstaina 13.10. klo 18 katseltiin parin viimeisimmän QST:n juttuja;  Vanhaan tapaan kerhoilta hybridinä.

Esan OH2AWG esitys on siirtynyt myöhemmäks, mutta linkkejä noiden pikku radioiden tekemisestä ja virittämisestä on lisätty ‘Rakentelu’ -sivuille: https://oh2ap.fi/?page_id=2055

ANTENNINARUHARJOITUS

Keli oli sopiva, joten heiteltiin ennen kerhoiltaa klo 17 Tommin OH2BFA johdolla parit antenninarut puun oksille Seuratalon mäellä, jotta saadaan pikku hiljaa kerhoasemakin QRV.

Seuraavana torstaina on Seppo OH2TQ luvannut demoilla ‘VaraC’ -softaa, jota käytetään mm. varaviestiverkko-harjoituksissa.

KADOKSISSA

Paavon OH2BBZ RigExpert -analysaattori on eksynyt omistajaltaan tietymättömiin lainauksessa. Löytyisikö jonkun hyllystä?

ONKO KIINNOSTUSTA DMR-PLUGI-ILTAAN?

Olisiko kiinnostusta DMR-plugi-iltaan? Radiohan tarvitsee tuon ohjelmistopalan toimiakseen. Laittakaa viestiä kerhon s-postiin ‘oh2ap at sral piste fi’, niin katsotaan järjestelyjä.

KURSSIT PYÖRIVÄT

Perusluokan radioamatöörikurssi pyörii nyt joka toinen tiistai-ilta. Ensi tiistaina 11.10. aloitellaan T1-moduulin läpikäyntiä. Vielä ehtii mukaan.  Viikolla parina iltana myös kertausta T2-moduulista.

 

Kerhoilta 6.10. hybridinä

Kokoonnuimme normaalisti torstaina 6.10.2022 klo 18 hybridinä.

Kattoremontin alta jouduttiin kerhon hf-antenni ottamaan alas. Tälle päivälle suunnitellut narutalkoot siirretty myöhäisempään tuulettomaan ja sateettomaan päivään.  Tuntia ennen tämän viikon kerhoiltaa ammuskellaan trappi-dipolin kannatusnaruja uudelleen mäellä oleviin puihin.

QCX- ja QDX-RADIOIDEN ESITTELYMATERIAALI  NYT “RAKENTELU” -SIVUILLA

Esan OH2AWG Syysleirillä esittelemien kahden pikku radion materiaalia on
nyt laitettu kerhon sivuille otsikon ‘Rakentelu’ alle. Käykääpä
katsomassa.