Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2022

Kerhoilta 1.12. klo 18

Torstain kerhoilta 1.12.2022 klo 18 pidetään taas tuttuun tapaan hybridinä. Nokkakusoilun ohessa katsellaan läpi viimeisin QST-numero.

Itsenäisyyspäivänä eli seuraavalla viikolla on taas perinneradio-aktiviteetti ja OI-aktiviteetti.

KERHON PIKKUJOULUT JA VUOSIKOKOUS

Joko Sinulla on hankittuna ensi vuoden almanakka? Merkkaa jo nyt, että kerhon pikkujoulua vietetään pikku-loppiaisena eli torstaina 12.1.2023 ja että OH2AP:n vuosikokous pidetään torstaina 16.2.2023. Kellonaika molemmissa 18. Tarkemmat tiedot seuraavissa tiedotteissa.

Marraskuun kuukausikokous 24.11. klo 18 – aiheena Arduino

Marraskuun kuukausikokous pidettiin tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää,  torstaina 24.11.2022 klo 18.  Etänä pääsi myös mukaan.
Esa Nieminen, OH2AWG, on kerhoilloissa puhunut mahdollisuudesta pitää jonkinlainen lyhyt kurssi Arduinon ohjelmoinnista. Tämä kurssi toteutuu nyt torstaina 24.11. kuukausikokouksena. Tervetuloa tutustumaan Arduinoon ja sen avulla tehtyihin radioihin.

SRAL TIEDOTTAA

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z asemalla 2-4.12.2022  Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista kutsulla OH2YOTA, esitelmiä, saunomista ja yhdessäoloa. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Lauantaina on halukkaille mahdollisuus osallistua
leirille päiväkävijänä!
Leirin hinta koko viikonlopulta on 30€, päiväkävijälle maksu on 10€, joka sisältää kuljetukset
Mustilaan Kouvolan juna-asemalta, sekä lounaan ja päivällisen.
Ilmoittautuminen: https://forms.gle/qWLcqrt1oBPxQPgr5

ANTENNITALKOITA PIDETTY

Sopivasti ensilumien alla vahva ryhmä veti OH2AP:n  hf-aseman trappidipolin Seuratalolla paikalleen; syöttökaapelin reititys uudelta katolta kerhotilaan jäi vielä vähän vaiheeseen.
OH2ZA:n antennimasto saatiin myös ‘talvikuntoon’.

OH2NP -KUTSUA AKTIVOITU

Kerhon OH2NP -kutsua aktivoitiin viime perjantain 160 m aktiviteetissa Karin Ketunkorven asemalta. Esko, Jarmo, Kari ja Jussi kuittasivat lokiin illan mittaan 401 ssb- ja cw-qso’a. Eli kyllä 160 metrilläkin keliä ja säpinää on.

PÖPÖÄ VIELÄ LIIKKEELLÄ

Koronaa on edelleen ‘tarjolla’, joten jos on vähänkään ‘flunssainen olo’, tule kerhon palavereihin etänä !  QSH !

Kerhoilta 17.11., antennitalkoita, SRAL Syyskokous

Torstain kerhoilta pidettiinn taas klo 18 tuttuun tapaan hybridinä nokkakusoilun merkeissä.

ANTENNITALKOITA PUKKAA

Keskiviikkona 16.11. nostetaan kerhon trappidipoli takaisin ilmaan Seuratalolla. Aloitellaan kerholla klo 13. Jos aikaa jää, puretaan vintiltä suunta-antennin mastoputki. Talkookahvit juodaan ja tietty antenniakin kokeillaan.

Lauantaina 19.11. klo 11 järjestää Sari OH2AZ mastonlaskutalkoot Kivistössä. Lähtö kerholta yhteiskyydillä klo 10. Ilmoittautumiset kyytiin Jussille OH3ZQ (omakutsu toimii). Tilaisuus bongata tyylikäs kippimasto.

KIINNOSTAAKO ARDUINO?

Esa Nieminen, OH2AWG on kerhoilloissa puhunut mahdollisuudesta pitää jonkinlainen lyhyt
kurssi Arduinon ohjelmoinnista ja kiinnostusta tuntuu löytyvän.
Esa toivoo kiinnostuneiden ilmoittautuvan suoraan hänelle omakutsulla, jotta hän  saisi kartoitettua toiveet kurssin sisältöä varten. Kurssi olisi 24.11.

SRAL:N SYYSKOKOUS 19.11.2022

Lauantaina 19.11. on SRAL:n Syyskokous. Lisätietoja liiton sivuilta. (Update: Aarno OH2HAI osallistui kerhon mandaatilla.)

Kerhoilta torstaina, antennitalkoot ensi viikolla, toistinryhmä

KERHOILLASSA NOKKAKUSOILLAAN JÄLLEEN HYBRIDINÄ TORSTAINA 10.11.2022 klo 18

Tämän viikon kerhoiltaan voi taas osallistua joko paikan päällä tai etänä. Illan aiheena nokkakusoilua. Linkki kerhoiltaan tässä:

Aihe: OH2AP kerhoilta,  10. marraskuutata 2022 klo 18.  Liity tietokoneellasi tai mobiilisovelluksella:    liity napsauttamalla tätä

HUOM! Kiinnostavia kirpparitavaroita on vielä jäljellä. Käy katsomassa listaa kerhon sivuilta ja tee edullisia ostoksia.

ANTENNITALKOOT KERHOLLA SIIRTYVÄT ENSI VIIKOLLE KESKIVIIKKOON 16.11.

Perjantaille  11.11. suunnitellut antennitalkoot siirtyvät sade- ja tuuliennusteen vuoksi ensi viikon keskiviikkoon 16.11. klo 13:  pidetään silloin muutaman tunnin antennitalkoot kerholla. Laitetaan syöttöjohto kerhotilasta katolle, jotta saataisiin trappidipoli takaisin paikalleen ja kerhon hf-asema taas toimintaan. Antennin ripustusnarut ovatkin jo paikallaan.
Jos aikaa riittää, otetaan talteen Seuratalon vintiltä aikaisemman suunta-antennin mastoputket. Niille ei kattoremontin jälkeen ole siellä käyttöä.
Ilmoittautumiset Jussille OH3ZQ (omakutsu toimii).

TOISTIMEMME OH2RUP ASENNUS JATKUU

Olemme nyt siirtymässä seuraavaan vaiheeseen toistimemme OH2RUP asentamisessa.

Jos haluat mukaan käytännön suunnitteluun ja/tai asennustalkoisiin, niin ilmoittaudu Sepolle (OH2TQ at porkkanasorvaus.com) .
Kerro sähköpostisi, kutsusi ja puhelinnumerosi WhatsApp ryhmään liittämistä varten.
Kerro myös jos sinulla on aiheeseen liittyvää erityisosaamista tai toiveita.