Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2018

Jäsenkirje 6 2018

KERHOILLAT KESÄLLÄ

Kevätkauden viimeinen kerhoilta ennen kesätaukoa on torstai 21.6.2018. Syyskausi puolestaan käynnistyy elokuun alusta eli ensimmäisen kerran kokoonnumme kerholle torstaina 2.8.2018.

ANTENNINRAKENTELUSARJOJA OSTETTAVISSA.

Toukokuussa pidetyn antennin rakentelusitsin tuloksena on kerholta saatavissa (nouto kerholta) 80/40 m trappidipolin tarvikesarjat rakennusohjeineen 50 euron hintaan. Konsulttiapua annetaan kerhoilloissa, ja sSyksyllä järjestetään trappien mittausilta.

SYYSLEIRI LAUANTAINA 15.9.2018

Onhan Sinulla jo almanakassasi tämän vuoden perinteinen syysleiri Rusutjärven Metsäpirtillä . (Osoite: Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta).
Leirille on tulossa mukavasti ohjelmaa. Laitetaan niistä tarkemmin tietoa seuraavassa jäsenkirjeessä, kun asiat varmistuvat, mutta esimakuna mm. Annen, OH2YL esitys “OH2YL:n DX-reissut – kevyesti suolattuna”. Anne tuo mukanaan myös ‘reissunaisen vertikaalin’ näytteeksi yksinkertaisesta antennikalustuksesta.

Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Aamukahvia on tarjolla.
Keittoateria on tarjolla noin klo 12.  Puheenjohtaja avaa leirin ohjelmaosuuden klo 13, ja välillä pidetään kahvitauko.

Tänäkin vuonna lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Toisitko lahjoituksena jotain sopivaa arpajaispalkintopöytään.

Leirillä on myös kirpputoripöytä, Käy läpi varastojesi sopukoita ja tuo omia ”kirppuja” myytäväksi. Ei pöytämaksua.

Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen. Noin klo 22 saunan pellit suljetaan.

Leirimaksu on 15 € ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.

KERHON SYYSKESÄN RETKI MILITARIAAN HÄMEENLINNAAN

Kerhon seuraava retki suuntautuu Hämeenlinnan Militariamuseoon. Ajankohdaksi on kaavailtu viikonloppua elo-syyskuun vaihteen tienoilla. Retki toteutetaan kimppakyydein henkilautoilla.
Asiaan palataan seuraavassa jäsenkirjeessä.

ETÄ-ASEMA KUNNOSSA

Kerhon etä-asema on taas on kunnossa. Timo OH2TIMO on hoitanut asiaa ja kerho antaa erityiskiitokset OH5BM:lle arvokkaasta avusta.

OH2RUP PAKKOMUUTON EDESSÄ

Taloon, jossa toistin OH2RUP on, tulee hissiremontti alkusyksystä. Tässä yhteydessä hissikuilussa olevat antennikaapelit poistetaan. Näillä näkymin saamme siirtää toistimen yläkerran hissikoppiin sitten, kun se on tyhjänä ja poissa hissikäytöstä. Asiaan palataan seuraavissa jäsenkirjeissä.

LÖYTYISIKÖ LAITEKAAPIKSI SOPIVAA

Kerho etsii OH2RUP:lle laitekaappia, joka olisi alle 2 m korkea , leveys 19 tuuman räkkiä varten ja syvyys n 60 cm. Löytyisikö joltakulta suurin piirtein noilla mitoilla olevaa itselle tarpeetonta kaappia.

RADIOAMATÖÖRIKURSSI SYYSKUUSSA

Syyskuussa on tarkoitus järjestää kerhon toimesta jälleen radioamatöörikurssi. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa jo nyt yhteyttä Jussiin, OH3ZQ tai kerhon s-postiin.

TÄRKEÄÄ ASIAA TIETOSUOJASTA

EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan 24.5.2018. Asia koskettaa meitäkin, sillä yhdistyksetkin joutuvat tarkistamaan omia tietosuojakäytäntöjään. Kerhon rekisteriseloste on luettavissa OH2AP:n kotisivuilta kohdasta ‘Kerho’.