Kirjoittajan arkistot: Jussi OH3ZQ

Matti OH2BDQ nimettiin Kunniapuheenjohtajaksi

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit nimesi vuosikokouksessaan torstaina Matti Frimanin, OH2BDQ, kerhon kunniapuheenjohtajaksi

Matti OH2BDQ ei radioamatöörinä kerhon piirissä ja muutenkaan paljon esittelyjä tarvitse: hänet tavataan radioamatöörien taajuuksilla liki päivittäin ja kerhoilloissa viikottain.

Kerhon historiikissa Matista noteerattua:

Matti on ollut kerhon hallituksissa ensi kerran jo v. 1981, eli olisi 40-v. ’taiteilijajuhlan’ paikka, ja kerhon puheenjohtajana vv. 1994 – 2011. Valmennuskurssia uusille amatööreiksi aikoville Matti piti kirjauksen mukaan v. 1982 ja sen jälkeen moninaiset kerrat kerholla, kansalaisopistoissa ym. lehtorina ja rehtorina. Syystä Matti sai kerhon aktiivisuuspalkinnon jo v. 1982

Radioamatöörien pätevyystutkinnon vastaanottajana Matti on toiminut ensimmäisen kerran v. 1989 ja siitä eteenpäin tähän vuoteen saakka; tätäkin urakkaa siis yli 30 v.

PelastusPalvelu-kunniamerkki Matilla on vuodelta 2005 – se myönnetään ’aktiivisesti ja pitkäjänteisesti mukana olijoille’. Matti sai SRAL:n Arvo Laro -palkinnon v. 2012: tämä annetaan kerhotoiminnassa erityisesti ansioituneille henkilöille.

Tekniikka-guruna ja elmerinä Matin ansiot tunnetaan kaikkien näiden vuosien varrelta kerhossa ja kerhon ulkopuolella.

Kerhomme onnittelee Mattia – ja aivan hyvästä syystä !

OH2AP:n VUOSIKOKOUS

Päivitys kokouksen jälkeen:

Kerhon vuosikokous pidettiin vallitsevan koronatilanteen vuoksi etäkokouksena torstaina 18.2.2021 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat.
Kokousaineisto (asialista, vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus 2020 sekä toimintasuunnitelma ja budjetti 2021) etäosallistumista varten olivat saatavilla tässä. Liitteenä alla vielä perusdokumentit; muita voi tiedustella kerhon sihteeriltä:

OH2AP vuosikokous esityslista 2021     Toimintakertomus_2020     Toimsuunnitelma 2021

Kiitokset tällä kertaa poikkeukselliseen vuosikokoukseen osallistuneille!

Niille, jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet Teams-etäyhteyttä: Lyhyt ohje Teams-kokoukseen liittymiseen tässä:   Teams-pikaohje          Harjoitella voi myös torstain kerhoillassa.

Miksi etäosallistumiskokous:

Järjestelyillä pyrimme pitämään huolen siitä, että kokous on turvallinen kaikille ja Uuttamaata koskevat määräykset täyttyvät. Yhdistysten jäsenkokoukset luetaan yleisötilaisuuksiksi, joille on kokoontumisrajoituksia Uudellamaalla. Väliaikainen laki (voimassa 30.6.2021 saakka) mahdollistaa etäosallistumisen järjestämisen, ja Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n säännöt erityisesti sallivat etäosallistumisen. Yhdistyksen hallitus vastaa tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

VUOSIKOKOUSKUTSU 2021

OH2AP:n VUOSIKOKOUSKUTSU

Kerhon vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7,
Järvenpää, torstaina 18.2.2021 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat.

Jos alueelliset koronarajoitukset edelleen estävät kokoontumisen paikan päällä, kokous pidetään etäkokouksena ja jäsenille lähetetään sähköpostilla noin viikkoa ennen kokousta Teams-linkki kokoukseen etäosallistumista varten ja linkki kokousmateriaaleihin kerhon sivuilla oh2ap.fi .   Tervetuloa!

SYYSLEIRI TÄNÄ VUONNA LAUANTAINA 11.9.2021 METSÄPIRTILLÄ.

Tuusulan kunta on vahvistanut tutun Metsäpirtin leirikeskuksen taas käyttöömme syysleiriä varten lauantaiksi 11.9.2021. Merkkaa päivämäärä jo nyt heti kalenteriisi.  Tarkemmin leirin ohjelmasta myöhemmissä jäsenkirjeissä. Toivottavasti koronatilanne jo tuolloin mahdollistaa normaalin leirittelyn.

Toistin OH2RUP taas käytössä

Uhf-toistin OH2RUP on taas toiminnassa fm- ja digi-moodeilla. Käykääpä kokeilemassa.

Toistin-ID-logiikka on hieman muuttunut tunnuksen annon osalta. Fm:lla puheenvuoron jälkeen tulee cw:llä ’K’ vuoronvaihdon merkiksi.

Etäkerhoilta torstaina 14.1. klo 18

Koronarajoitusten edelleen jatkuessa ja kerhotilamme Seuratalolla ollessa suljettuna, kokeiltiin torstaina 14.1.2021 klo 18 etäkerhoiltaa. Edellisviikkoinen etäpikkujoulu onnistui ihan hyvin ja väkeä oli mukana mukavasti. Nyt kokeiltiin etäkerhoiltaa. ’Konemestarin’ pikku hapuilun jälkeen etäiltaan pääsi mukaan 15 osallistujaa. Sovittiin, että etäkerhoiltoja jatketaan torstaisin ainakin tammikuun ajan.

OH2AP:N ETÄPIKKUJOULU TORSTAINA 7.1.2021

Update 11.01.2021:

OH2AP:N ETÄPIKKUJOULU TORSTAINA 7.1.2021

Koska live-kokoontuminen ei ennen joulua ollut mahdollista eikä ole vieläkään, päätimme että Pikkujoulu 2020 järjestetään etänä heti Loppiaisen jälkeisenä torstaina 7.1. 2021 klo 18.

Ohjelmassa oli Jarmon OH2GJL esitys WSPR-asema (Weak Signal Propagation Reporting). Tällä Jarmon 200 mW signaali on kuulunut Etelä-Mantereella asti. Esitys tässä: WSPR-esitys_012021

Pikkujoulun musiikkipuolesta vastasi Petri OH2GTQ joululauluineen. Elias OH2EP hoiti tekniset junailut.

Kokoukseen pääsi liittymään napsauttamalla kutsussa olevaa linkkiä. Tällaista Teams-palaveria voi seurata helpoimmin selaimella (Microsoft tarjoaa MS Edgeä, joku muukin selain toiminee) tai lataamalla Teams-sovelluksen, joka on joskus hieman juoheampi toiminnassaan.

 

OH2RUP HUOLTOTAUOLLA

Tiedoksi, että OH2RUP on nyt huoltotauolla.

KERHOILLAT EIVÄT VIELÄ PÄÄSE ALKAMAAN, MUTTA ETÄ-KERHOILTOJA PIDETÄÄN

Viime jäsenkirjeessä ilmoitettiin, että kaupungin tilat ovat suljettuina 10.1.2021 saakka, mutta kaupunki on nyt vahvistanut, että sulku jatkuu ainakin 31.1.2021 asti, joten kerhoillatkin kerholla ovat tauolla sinne asti. Muutoksista tiedotetaan tulevissa jäsenkirjeissä.

Torstai-iltaisin klo 18 pyrimme ainakin tammikuun ajan järjestämään Teams-etäpalaverin siltä varalta, että jollakin on kyselyitä tai muuta nokka-kusoilun tarvetta. Linkki löytyy tuollaisena torstai iltapäivänä oh2ap.fi -sivujen avaussivulta sekä kulloinkin viikon alkupuolella tulevasta jäsenkirjeestä.

OH2AP:N VUOSIKOKOUS 2021

Onhan Sinulla jo almanakassa, että kerhon vuosikokous on tarkoitus järjestää tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona. Ajankohta on torstai 18.2.2021 klo 18.00.  Jos koronatilanne ei vielä tuolloinkaan salli fyysistä kokoontumista, vuosikokous järjestetään etäjärjestelyin, joista
tiedotetaan tulevissa jäsenkirjeissä. Kokouksen seuranta etänä pyritään joka tapauksessa tarjoamaan Teams-linkin avulla.

Kokoukseen etänä osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ohjeet tulevat kokouksen alla jäsenkirjeessä.

KIRPPISTAVARAA VIELÄ MYYNNISSÄ

Tavaraa on taas listattu kerhon webbisivuilla kohdassa Kirpputori -> OH2EC. Käypä tutkimassa!

Links:  (pidettyjen kokousten linkit poistettu)
——