Kirjoittajan arkistot: Jussi OH3ZQ

Kerhoilta 19.5.2022

Torstaina 19.5. kuultiin 50-80MHz antennijuttuja:  Kari OH2NFZ kertoi moduli-vhf-vertikaaleista ja Tommi OH2BFA vhf-logperiodisesta. Kerhoilta jatkui nokkakusoilun merkeissä.  Karin ja Tommin esitykset ovat luettavissa näillä sivuilla otsikon ’RAKENTELU’ alta.

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN ESITYS LUETTAVISSA KOTISIVUILLA

Viime kuukausikokouksen 5.5. esitys kyläradioista on katsottavissa alla,  kk-kokouksen kohdalta.

ONHAN SINULLA ALMANAKASSA KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2.6., JOSSA AIHEENA
VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

MAGLUUPPI-ANTENNIN RAKENTELIJAT HUOM!!

Viime viikon palaverissa sovittu mag.luuppi-kaapelin varaustaulukko on nyt kerhon sivuilla kohdassa ’Rakentelu’.

Kerhoilta 12.5. klo 18 : magloop-ilta

Torstaina 12.5. klo 18 kutsuttiin magneettiluuppi-antennien rakentamisesta kiinnostunut porukka kokoontumaan kerholle. Katsellaan, millaista luuppia kukin on ajatellut itselleen ja mitä asiassa voidaan porukalla tehdä. Kerhoilta jatkuu normaalisti nokkakusoilun merkeissä. Tervetuloa paikalle, mutta vanhaan tapaan myös etänä voi osallistua.

Edit: Sovittu kaapelinvaraustaulukko on nyt tällä sivulla kohdassa ’Rakentelu’.

Ennakkotieto: KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUKSESSA 2.6. VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

Kuukausikokous torstaina 5.5. Torpantie 7:ssa

Toukokuun kk-kokous pidettiin torstaina 5.5. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Hybridinä myös

Aiheena tällä kertaa kyläradiotoiminta RHA68, josta kertoi Janne Mattsson. Kyläradio on yksi osa Suomen kylät ry:n Kyläturvallisuus 2025 -hanketta jonka projektipäällikkönä toimii Pekka Rintala, joka myös oli mukana kuukausi-kokouksessamme. Kyläradion pääpaino on siinä, että se on hyvin yksinkertainen käyttää (radiot valmiiksi ohjelmoitu ja antennia ei tarvitse virittää ja toimii kaikilla RHA68 kanavien taajuuksilla). On lupavapaa ja näin ollen kaikkien vapaassa käytössä.

Tässä Pekan esitys kyläradioista:  Kyläturvallisuus osana hyvinvointia – paikallisyhteisöt sen mahdollistajina 20220505 – kyläradio

Kerhoilta torstaina 28.4.2022

Kerhoilta taas normaalisti torstaina hybridinä. Aiheena mm. nokkakusoilua. Tervetuloa paikalle, mutta vanhaan tapaan myös etänä voi osallistua.

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUS TORSTAINA 5.5.2022 AIHEENA KYLÄRADIOTOIMINTA

Toukokuun kk-kokous pidetään torstaina 5.5. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Hybridinä myös. Aiheena tällä kertaa kyläradiotoiminta RHA68, josta meille kertoo Janne Mattsson. Kyläradio on yksi osa Suomen kylät ry:n Kyläturvallisuus 2025-hanketta jonka projektipäällikkönä toimii Pekka Rintala, joka myös on mukana kuukausi-kokouksessamme. Kyläradion pääpaino on siinä, että se on hyvin yksinkertainen käyttää (radiot valmiiksi ohjelmoitu ja antennia ei tarvitse virittää ja toimii kaikilla RHA68 kanavien taajuuksilla). On lupavapaa ja näin ollen kaikkien vapaassa käytössä. Asiasta kuullaan lisää siis 5.5.

MAGNEETTILUUPPIPORUKKA KOKOONTUU

Merkatkaapa ennakkotietona, että torstaina 12.5. kokoontuu magneettiluuppi-antennien rakentamisesta kiinnostunut porukka kerholle.

Kuukausikokous 21.4.2022

Huhtikuun kk-kokous pidettiin torstaina 21.4. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Hybridinä myös.

Aiheena magneettilooppi-antennin rakentaminen. Katsottiin luupin toimintaa ja tarvittavia materiaaleja, esittäjinä Matti OH2BDQ ja Rauno OH3FR, sekä tuumailtiin, miten porukkarakentelu saadaan kevään ja kesän mittaan junailtua. Alustavaa materiaalia jo kerhon sivuilla kohdassa ’Rakentelu’

 

T2-KURSSI ALKOI, MUTTA VIELÄ EHTII

T2-kurssin aloitus oli tiistaina 12.4. klo 18 kerholla sekä Teams-etäyhteyden kautta, mutta vielä ehtii mukaan, jos pidät kiirettä. Lisätietoja kerhon sivuilla kohdassa ’Kurssit’. Ilmoittautumiset
pikaisesti kerhon s-postiin ’oh2ap miumau sral piste fi’.

ONHAN TÄMÄN VUODEN JÄSENMAKSU JO HOIDOSSA?

Olethan muistanut laittaa tämän vuoden jäsenmaksun jo pankkiin? Jäsenmaksun eräpäivä on toki vasta 30.4., mutta ellet ole jo sitä maksanut tai laittanut maksuun eräpäivänä, tee se nyt, ettei unohdu. Vuosikokoushan päätti jäsenmaksuksi vuodelle 2022 edelleen 25 € (alle 18
v 0 €) ja se maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n tilille:
Uudenmaan Osuuspankki FI89 5092 0940 0192 74. Merkitse viitteeksi 01012.

Kerhoilta Kiirastorstaina 14.4.2022 klo 18

Torstain kerhoilta taas hybridinä. Tällä kertaa aiheena uusimman QST-lehden selailua ja nokkakusoilua. Tervetuloa paikalle, mutta vanhaan tapaan myös etänä voi osallistua.

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS TORSTAINA 21.4.2022

Muistathan, että huhtikuun kk-kokous pidetään torstaina 21.4. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Lisää edellisessä kerhokirjeessä alla.

VIELÄ EHTII: T2-KURSSI ALKAA TIISTAINA

OH2AP järjestää Yleisluokan pätevyystutkinnon T2-aihealueeseen perehdyttävän kurssin. Aloitus tiistaina 12.4. klo 18 kerholla sekä Teams-etäyhteyden kautta. Lisätietoja kerhon sivuilla kohdassa ’Kurssit’. Ilmoittautumiset pikaisesti kerhon s-postiin ’oh2ap miumau sral piste fi’.

Kerhoilta 7.4. klo 18; kuukausikokous 21.4.; T2-kurssi

Torstain 7.4. kerhoilta pidetään taas hybridinä. Aiheena nokkakusoilua ja hyviä keskusteluita. Linkki:  OH2AP kerhoilta 7.4. klo 18  –  Liity tietokoneellasi tai mobiilisovelluksella
Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Huhtikuun kk-kokous torstaina 21.4.

Huhtikuun kk-kokous torstaina 21.4. klo 18 pidetään tutussa paikassa Ollin OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7. Myös etäosallistuminen järjestyy.
Aiheena magneettiluuppi-antennin rakentaminen. Katsotaan luupin toimintaa ja tarvittavia materiaaleja sekä tuumaillaan, miten luuppien porukkarakentelu saadaan kevään ja kesän mittaan junailtua. Alustavaa materiaalia jo kerhon sivuilla kohdassa ’Rakentelu’

T2-kurssi yleisluokkaan haluaville alkaa ensi viikon tiistaina 12.4.

OH2AP järjestää Yleisluokan pätevyystutkinnon T2-aihealueeseen perehdyttävän kurssin .  Aloitus tiistaina 12.4. klo 18 kerholla sekä Teams-etäyhteyden kautta. Lisätietoja kerhon sivuilla kohdassa ’Kurssit’. Ilmoittautumiset kerhon s-postiin ’oh2ap miumau sral piste fi’.

Kerhoilta torstaina 31.3.

Torstain 31.3. hybridi-kerhoilassa Rauno OH3FR ja Matti OH2BDQ esittelivät magneettilooppi-antenneja. Esitysmateriaalia kerhosivujen ’Rakentelu’-osiossa:  https://oh2ap.fi/?page_id=1758  . Lisäksi nokka-kusoilua.

Toistin OH2RUP on QRT jonkin aikaa
Vesikaton vuotovahingon vuoksi tehdään Seuratalolla kattoremontti 30.3.-30.6. välisenä aikana.  Työn alta joudutaan ottamaan toistinantenni alas joksikin aikaa.  Samoin kerhoaseman trappidipoli otetaan alas.

Antennien irrottamiseksi pidettiin 30.3.  pikku talkoot, kun urakoitsijan aikataulu oli selvinnyt. Otettiin alas toistimen piiska-antenni ja hf-trappidipoli Seuraintalon kattoremontin tieltä. Kiitokset osallistujille.

Toistin päässee uudelleen ääneen joko Seuraintalolla tai aikaisemmassa paikassaan alkukesästä.

Kerhoilta hybridinä torstaina 24.3.2022

KERHOILLASSA JATKETTIIN DIGILEHTIEN SELAILUA

Viime kerhoillassa selailtiin viimeisintä QSTn numeroa. Nyt selailtiin ARRL:n muita digi-lehtiä verkosta:
– QEX experimental journal rakentelijoiden ja kokeilijoiden juttuja
– OTA On The Air käytännön juttuja
– NCJ New Contest Journal

Jatkettiin myös keskustelua, olisiko porukalla kiinnostusta T2-kurssin eli
yleisluokan tutkinnon preppaukseen. Voisimme järjestää sen etäkurssina tai
hybridikurssina.

Lisäksi tietysti normaaliin tapaan nokkakusoilua. Tervetuloa joko paikalle kerholle tai etänä.

P.S. Muistutus
Tarkistakaapa vielä kerran aikaisemmista sanomista
– jäsenmaksu
– QSL-korttien jakelu

Kerhoilta torstaina 17.3. klo 18 hybridinä

HYBRIDI KERHOILTA 17.3.

Katseltiin QST:n uusinta numeroa .

KIINNOSTUSTA T2-KURSSIIN / YLEISLUOKKAAN ?

Olisiko porukalla kiinnostusta T2-kurssin eli yleisluokan tutkinnon preppaukseen. Voisimme järjestää sen etäkurssina tai  hybridikurssina. Ilmoitelkaa osallistumishaluista Jussi OH3ZQ (omakutsulla).

QSL-KORTIT KERHON KAUTTA – PÄIVITYS

Tarkistakaapa omalta osaltanne, onko QSL-korttien jakelu eli ’kortit kerhon kautta’ -lista (alla) osaltanne ajan tasalla ? Ovatko kaikki halukkaat mukana listalla? Lisäykset ja muutokset taas kerhon s-postiin ’oh2ap miumau sral piste fi’.

QSL_kerhon_kautta_kutsut_032022

KERHON WEBBISIVUT NYT SSL-SERTIFIKAATILLA

Joillakin jäsenillä on kerhon webbisivuille kirjautuminen tuonut ruudulle ’turvallisuus-herjan’. Tämä johtui siitä, että sivustolla ei ole ollut SSL-sertifikaattia käytössä ja käyttäjä on yrittänyt avata sivuston https-alkuisella osoitteella. Nyt tällainen sertifikaatti on asennettu ja sivusto toimii myös https-osoitteella.