Jäsenkirje 4 2018

JANNELLE ESITTELEMÄÄN KERHON TOIMINTAA

Lauantaina 12.5.2018 klo 09-15 osallistumme jälleen omalla osastollamme tapahtumiin kävelykatu Jannella. Järvenpää-päivä on lämminhenkinen kaupunkifestivaali, jossa paikalliset yhdistykset ja yhteisöt esittäytyvät. Omalla teltallamme tarvitaan taas talkooväkeä pystytyksessä, radioiden virityksessä ja toimintamme esittelyssä. Ilmoittaudu Jussille OH3ZQ ja kerro, mihin aikaan voisit päivystää standillämme.

ANTENNINRAKENTELUSITSI TORPANTIELLÄ SIIRTYY VIIKOLLA -> 26.5.

Siirtymisen syy on trappi-konkkien huonot toleranssit. Lauantaina 26. toukokuuta vetää antennigurumme Arska OH2EC antennin rakentelusitsin tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Tehdään 80/40m trappidipoleja, uudet trappikonkat 100 pf/ 20 kV kestävät sitten  ’hieman enemmän’ kuin perusversion 200W tehot.  Arska esivalmistelee trappien kelarungot ja konkat, keski- ja päätyeristimet sekä tuo antennilankaa. Trapit ja antenni laitetaan vireeseen ulkona ylös nostettuna antennianalysaattorilla. Materiaalikustannukset porukkahankintana alustavasti 40 – 50€, syöttöjohdon kotiasemalle kukin hoitaa itse. Tavarahankinnan vuoksi pyydetään ennakkoilmoittautumisia kerhon s-postiin oh2ap@sral.fi.

 

VIELÄ EHTII VAIKUTTAMAAN KEVÄÄN KERHOMATKAAN

Kevään kerhomatkaehdotuksista on jäljellä vielä suuri Baltian rompetoritapahtuma 6.5.2018 Tallinnan lähellä. Yhden yön matka laivalla. Matka toteutuu, jos saamme riittävän määrän sitovia ilmoittautumisia 1.5. mennessä.
Mahdollisen Baltian matkan lisäksi toteutetaan kesäkauden aikana jompikumpi esillä olleista kotimaan kohteista. Matka tehtäisiin henkilöautoilla. Vaihtoehdothan ovat: 1. Radio- ja tv-museo Mastola Lahden Radiomäellä 2. Hämeenlinnan Militaria-museo.

RADIOAMATÖÖRIKURSSI SYKSYLLÄ

Syksyllä on tarkoitus järjestää kerhon toimesta jälleen radioamatöörikurssi.  Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa jo nyt yhteyttä Jussiin OH3ZQ tai kerhon s-postiin. Asiasta tiedotetaan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä ja kerhon webbisivuilla.

 

SYYSLEIRI RUSUTJÄRVELLÄ 15.9.2018

Onhan Sinulle jo almanakassasi tämän vuoden perinteinen syysleiri Rusutjärven Metsäpirtillä. Tänä vuonna leirin päivämäärä on lauantai  15.9.2018. Ohjelmaan palataan seuraavassa jäsenkirjeessä.

KERHOILLAT KESÄLLÄ

Kerhoillat jatkuvat normaalisti juhannukseen saakka eli viimeinen kerhoilta ennen kesätaukoa on torstai 21.6.2018. Syyskausi puolestaan käynnistyy elokuun alusta eli ensimmäisen kerran kokoonnumme kerholle torstaina 2.8.2018.

 

LÖYTYISIKÖ HYVÄKUNTOISTA KÄYTETTYÄ RIGIÄ ?

Uusi ja juuri kutsun saanut amatööri Markus OH2UBY etsii rigiä. Löytyisikö jonkun kätköistä hyväkuntoinen mutta kohtuuhintainen rigi avittamaan ääneen pääsyä. Yhteydenotot vaikka kerhon s-postiin oh2ap@sral.fi  tai Jussille OH3ZQ.

 

TÄRKEÄÄ TIETOA TIETOSUOJASTA

EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee voimaan 24.5.2018. Asia koskettaa OH2AP:takin, sillä myös yhdistykset joutuvat tarkistamaan tietosuojakäytäntöjään. Kerhon pienimuotoisen jäsen- ja
qsl-korttirekisterin periaatteet jaetaan kullekin jäsenelle eri kirjeellä kevään aikana.