Kerhoilta torstaina 11.5. klo 18

Torstain 11.5.2023 klo 18 kerhoillassa nokkakusoillaan ja valmistellaan lauantain Järvenpää-päivän esittelyosastoa.

JÄRVENPÄÄ-PÄIVÄ LAUANTAINA 13.5.2023

OH2AP osallistuu Järvenpää-päivän tapahtumaan kävelykatu Jannella lauantaina 13.5.2023. Tervetuloa jututtamaan porukkaa kerhon standille.

 

HELATORSTAINA EI KERHOILTAA

Helatorstaina 18.5.2023 ei pidetä kerhoiltaa, vaan kusoillaan kotona tai opiskellaan kuukausikokousta varten etäaseman käyttöä kerhon nettisivuilta.

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN AIHEENA ETÄASEMA

Kerhon hf-etäasema OH2AP on avattu käyttäjille. Etäaseman käyttökoulutusta järjestetään toukokuun kuukausikokouksessa torstaina 25.5.2023 klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää

Käyttäjätunnuksia voi jo nyt varata Hansilta OH2HU mailiosoitteesta etäaseman käyttöohjeessa, joka avautuu kerhon sivuilla yllä kohdassa ‘KERHO’. Sitten lukemaan huolella käyttöohjetta  ja mukaan kuukausikokoukseen saamaan ‘hands-on’ käyttäjäkoulutusta.

ETÄASEMAN SÄHKÖTYSAVAIN-ADAPTERIN RAKENNUSSARJA TYÖN ALLA

Kerhon etäasemaa voi käyttää myös cw-operointiin, kun vaikka hankkii itselleen koti-pc:n kylkeen liitettävän ‘usb sähkötysavain-adapterin’, jonka kuvaukseen on linkki alla.  Kerho on alkajaisiksi tilaamassa 10  adapterisarjaa: peruspakettiin kuuluisi piirilevy ja valmiiksi ohjelmoitu Arduino Pro Micro.  Monelta ehkä löytyy jo muut tarvittavat perukomponentit kuten vastukset jne. Loput komponentitkin voidaan kerätä paketiksi, jos sille on kysyntää, eli siis kerro:

Jos aiot käyttää etäasemaa myös cw:lla, ilmoita saman tien:
– haluatko perussarjan (kytkentälevy + ohjelmoitu prosessori) ?
– vai haluatko täydellisen osapaketin ?
Ilmoittele vaikka kerhon s-postiin ‘oh2ap at sral.fi‘ alkavan viikon kuluessa.

Adapterien kasaamiseen ja kokeiluun pidetään Esan OH2AWG vetämänä sitten tinailuilta.

Tässä vielä linkit sähkötysavain-adapteria koskeviin juttuihin:
https://doc.webradiocontrol.tech/fi/getting-started/configuration/configuration-file/configuring-cw-keyer/
https://github.com/webradiocontrol/wrc-morse-key-adapter

ONKO KESÄLEIRILLE MENIJÖITÄ?

SRALin kesäleirin järjestää tänä kesänä Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, Vierumäen vapaa-aika- ja -liikuntakeskuksessa 12.-16.7.2023. Leiri on saanut nimekseen PäijätHami. Leirillä on runsaasti mielenkiintointa ohjelmaa. Tarkemmat tiedot löytyvät SRALin ja OH3AC:n sivuilta.

Onko kiinnostusta lähteä kesäleirille ryhmänä? OH2AP voisi tehdä sinne ryhmämatkan. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä Jussiin, OH3ZQ sähköpostilla (omakutsu). Jutellaan asiasta myös torstain kerhoillassa.