Huhtikuun jäsenkirje

KÄSIKAPULAKLINIKKA TORSTAINA 15.5.2014

Toukokuun kuukausikokous pidetään torstaina 15.5. klo 18 alkaen tutussa paikassa Torpantie 7, Olli Kumpulaisen OH2OW luona.

Matti OH2BDQ avaa tuolloin käsikapulaklinikan vastaanoton. Tarkoitus on käydä läpi erilaisia käsikapuloita, niiden käyttöä ja ohjelmointia sekä niihin liittyvä ongelmia. Oma kapula ”kaikkine vaivoineen” ja kysymyksineen mukaan!

TARVITSETKO HYVÄN MASTON JA ANTENNIN?

Kerhomme jäsen Ralf, OH2BPF luopuu mastostaan. Masto ja antenni pitäisi purkaa paikalla Nikkilässä Sipoossa. Tarkempia tietoja saa Ralfin pojalta Keniltä ( 0400692746, sähköposti ken.hem miumau live.fi.)

KIINNOSTAAKO PIETARI JA POPOV-MUSEO?

OH2AP on suunnitellut matkaa/exkursiota Pietariin. Ajankohtana olisi elokuun loppu-syyskuu, meno perjantaiaamun Allegrolla Hki-Pietari klo 06.12 ja paluu sunnuntaina Pietari-Hki klo 18.01.

Majoittumisen jälkeen on käynti Popovin kotimuseolla. Lauantaina on käynti Junona -torilla, missä ‘radiohenkinen’ kirpputori/myynti. Paikalliset amatöörit ovat lupautuneet olemaan oppaina. Majoittumisessa vaihtoehto hotelli Dostojevski, sijainti keskeinen.

Alustava hinta-arvio 6 hengelle: yht. 317 eur/hlö + toimistokulut 15 eur. Lisäkuluja matkasta junalle ja kulkemisista Pietarissa.
Viisumia varten passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumin käsittelyaika on 8 arkipäivää.

Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu Jarmolle, OH2GJL, jolta lisätietoja omakutsu-osoitteella.

OLETHAN MUISTANUT TÄMÄN VUODEN JÄSENMAKSUN

Vuosikokous päätti kerhon jäsenmaksuksi vuodelle 2014 16 euroa. Jäsenmaksun eräpäivä on 30.4.2014. Jäsenmaksu maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörien tilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI89 509 209 4001 9274. Merkitse viitteeksi 01012. Samalla voit pyöristää maksua hieman ylöspäin ja lahjoittaa kerholle muutaman kolikon.

HARRASTEMESSUT JÄRVENPÄÄSSÄ 23.8.

Järvenpään jäähallissa pidetään Harrastemessut 23.8.2014 klo 10-16. OH2AP osallistuu messuille omalla osastolla esitellen kerhoa ja radioamatööritoimintaa. Paikalle tarvitaan vapaaehtoisia järjestelyihin 22.8. ja päivystämään osastolla ja tietysti esittelemään ja kertomaan harrasteestamme. Osastolle on tarkoitus pystyttää asema ja pitää sieltä yhteyksiä.

RADIOAMATÖÖRIN PERUSKURSSI KERAVA-OPISTOLLA SYKSYLLÄ

Keravan Opiston kanssa on sovittu, että syksyn ohjelmaan tulee tarjolle Radioamatöörin peruskurssi. Kurssilla valmentaudutaan perusluokan tutkintoon. Opettajana toimii Jukka OH2BR ja ajankohtakin on jo täsmentynyt: maanantait 15.9.-6.10.2014 klo 18.00-20.15. Nyt on tilaisuus mainostaa tuttavapiirille ohjattua pätevyystodistuksen hankintaa.

YHTEISTYÖTÄ HYVINKÄÄN KERHON OH2AU KANSSA

OH2AU:n kanssa on sovittu, että kerhojemme jäsenet voivat muitta mutkitta osallistua naapurikerhon ohjelmiin. OH2AU:n ohjelma löytyy webbisivuilta ja laitetaan myös OH2AP:n sivuille ja jäsenkirjeisiin. Tulossa on mm. seuraavaa:
– Peditio Tankarin majakalle Light House -viikonloppuna 15.-18.8.; cw- ja digi-asemat. Tiedustelut OH2BMH omakutsu-osoitteelle.
– Käynti Metsähovin radiotutkimusasemalla, ajankohta marraskuun alku.

SYKSYN ANTENNIKURSSI

Kaksi antennikurssia on nyt toteutettu, molemmat olivat täyteen buukattuja. Jos on vielä lisäkiinnostusta antennien rakentamiseen, järjestetään alkusyksystä uusi kurssi. Ilmoittele kiinnostuksestasi Jussille OH3ZQ,´puh.040 700 9020 tai omakutsu-osoitteella. Kerro samalla, millaisia antenneja haluaisit tehtäväksi: vertikaaleja hf:lle, vhf:lle vaiko joku pikkujagi, tms. ehdotuksia

KERHOILLAT JATKUVAT

Torstaiset kerhoillat jatkuvat entiseen tapaan entisessä paikassa joka torstai klo 18.00.