Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2022

Kesäkuun kuukausikokous 2.6.2022 klo 18, aiheena varautuminen

“SELVIYDY SÄHKÖTTÄ” -VARAUTUMISKOULUTUSTA.

Varautuminen on päivän sana ja perehdyimme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20 tutussa paikassa Ollin, OH2OW luona Torpantie 7, Järvenpää.   Illan aiheina olivat energia ja viestiyhteydet sekä kodin varautuminen. Kouluttajina Hanna  OH7TO ja Tuomo OH5TPO, MPK:n Lahden koulutuspaikan varautumiskouluttajat.

Tässä yhteenveto esityksistä:  SELVIÄTKÖ SÄHKÖTTÄ_- OH2AP    72- tuntia – OH2AP

Kokous pidettiin hybridinä. Paikan päällä oli 11 h. ja etänä 15 yhteyttä.

JA ENNAKKOTIETOA TULEVISTA TAPAHTUMISTA

Torstaina 9.6. on Jarmo junailemassa uusien amatöörien workkimis/nappulatekniikkatilaisuutta. Katsotaan hiukan radioita, nappuloiden käyttöä, mitä kuson yhteydessä tapahtuu, kusoilua, antennin laittoa jne. Ja paljon kysymyksiä, ehkä vastauksiakin.
Laittaisitko Jarmolle, OH2GJL, oh2gjl@gmail.com, tiedon, että tuletko paikalle kerholle vai oletko etänä, jotta tiedetään tarvittavat järjestelyt.

Lauantaina 18.6. on luvassa ‘antennipaja’ magneettiluuppia rakenteleville: katsotaan ja tarkistellaan mitoitukset, pätkitään kaapelia tarvitseville sekä mittaillaan ja kokeillaan demo-antenneja Torpantie 7:ssa. Tästä lisätietoa myöhemmin.

OLETHAN MUISTANUT TÄMÄN VUODEN JÄSENMAKSUN?

Kirjanpito näyttää, että aika monelta on vielä tämä vuosittainen pikku muodollisuus hoitamatta. Jos tunnet piston omassatunnossa, hoida asia pikaisesti kuntoon, niin säästytään “karhukirjeiltä”. Jos taas olet epävarma, oletko maksanyt, voit tarkistaa asian laittamalla viestiä
rahastonhoitaja Aarnolle, OH2HAI  oh2hai@sral.fi.

Vuosikokoushan päätti jäsenmaksuksi vuodelle 2022 edelleen 25 € (alle 18 v 0 €) ja se maksetaan Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n tilille:
Uudenmaan Osuuspankki FI89 5092 0940 0192 74.  Merkitse viitteeksi 01012.

Kerhoilta 26.5.2022

Helatorstain kerhoiltaa vietettiin uusinta QST-lehteä selaillen ja nokkakusoillen kerholla mutta vanhaan tapaan myös etänä. Puhuttiin mm. magneettiluuppi-antenneista ja katsottiin Jarmon OH3FR ‘Tunnin luuppia’ (Rakentelu-osiossa) sekä Paavon OH2BBZ ja Jarmon OH2GJL kuparintaivutustyötä..

ONHAN SINULLA ALMANAKASSA KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2.6., JOSSA AIHEENA VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

Kerhoilta 19.5.2022

Torstaina 19.5. kuultiin 50-80MHz antennijuttuja:  Kari OH2NFZ kertoi moduli-vhf-vertikaaleista ja Tommi OH2BFA vhf-logperiodisesta. Kerhoilta jatkui nokkakusoilun merkeissä.  Karin ja Tommin esitykset ovat luettavissa näillä sivuilla otsikon ‘RAKENTELU’ alta.

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUKSEN ESITYS LUETTAVISSA KOTISIVUILLA

Viime kuukausikokouksen 5.5. esitys kyläradioista on katsottavissa alla,  kk-kokouksen kohdalta.

ONHAN SINULLA ALMANAKASSA KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUS 2.6., JOSSA AIHEENA
VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

MAGLUUPPI-ANTENNIN RAKENTELIJAT HUOM!!

Viime viikon palaverissa sovittu mag.luuppi-kaapelin varaustaulukko on nyt kerhon sivuilla kohdassa ‘Rakentelu’.

Kerhoilta 12.5. klo 18 : magloop-ilta

Torstaina 12.5. klo 18 kutsuttiin magneettiluuppi-antennien rakentamisesta kiinnostunut porukka kokoontumaan kerholle. Katsellaan, millaista luuppia kukin on ajatellut itselleen ja mitä asiassa voidaan porukalla tehdä. Kerhoilta jatkuu normaalisti nokkakusoilun merkeissä. Tervetuloa paikalle, mutta vanhaan tapaan myös etänä voi osallistua.

Edit: Sovittu kaapelinvaraustaulukko on nyt tällä sivulla kohdassa ‘Rakentelu’.

Ennakkotieto: KESÄKUUN KUUKAUSIKOKOUKSESSA 2.6. VARAUTUMISKOULUTUSTA

Varautuminen on päivän sana ja perehdymme aiheeseen kesäkuun kk-kokouksessa 2.6. klo 18 – 20. Kokous pidetään hybridinä. Kouluttajina Hanna OH7TO ja Tuomo OH5TPO. Tässä ensimmäisessä sessiossa aiheina energia ja viestiyhteydet.

Kuukausikokous torstaina 5.5. Torpantie 7:ssa

Toukokuun kk-kokous pidettiin torstaina 5.5. klo 18 Ollin, OH2OW luona tutussa paikassa Torpantie 7:ssa. Hybridinä myös

Aiheena tällä kertaa kyläradiotoiminta RHA68, josta kertoi Janne Mattsson. Kyläradio on yksi osa Suomen kylät ry:n Kyläturvallisuus 2025 -hanketta jonka projektipäällikkönä toimii Pekka Rintala, joka myös oli mukana kuukausi-kokouksessamme. Kyläradion pääpaino on siinä, että se on hyvin yksinkertainen käyttää (radiot valmiiksi ohjelmoitu ja antennia ei tarvitse virittää ja toimii kaikilla RHA68 kanavien taajuuksilla). On lupavapaa ja näin ollen kaikkien vapaassa käytössä.

Tässä Pekan esitys kyläradioista:  Kyläturvallisuus osana hyvinvointia – paikallisyhteisöt sen mahdollistajina 20220505 – kyläradio